Randstad verkoopt salarisverwerker aan Raet

Uitzendorganisatie Randstad is van plan een deel van zijn salarisverwerkingsactiviteiten te verkopen aan de Amersfoortse salarisverwerker Raet. Het gaat om het bedrijfsonderdeel Gamma Dienstverlening, dat is gespecialiseerd in de verwerking van salarisgegevens voor organisaties in de zorgsector. Het bedrijfsonderdeel draait al enkele kwartalen verlies en vereist aanzienlijke investeringen in nieuwe software. De focus van het concern ligt op andere activiteiten, vertelt de woordvoerder.

'In het eerste kwartaal hebben we fors afgeschreven op Gamma en op investeringen in zijn ict. Bovendien hebben we door de grote overname van Vedior internationaal een andere focus gekregen', vertelt de voorlichter. Branchegenoot Vedior werd eind 2007 ingelijfd en richt zich meer op professionele dienstverlening.

De markt voor uitbesteding van salarisverwerking groeit bovendien veel minder hard dan het bedrijf eerder verwachtte, 'mede door de economische crisis en de lage marges in de markt', aldus de woordvoerder. Randstad heeft de ondernemingsraad kortgeleden officieel om advies over de voorziene overname gevraagd.

Verhuizen

Er werken ongeveer honderd mensen bij Gamma Dienstverlening, dat deel uitmaakt van de tak HR Services van de divisie Randstad HR Solutions. De laatstgenoemde divisie telt volgens de woordvoerder ongeveer zevenhonderd medewerkers, waarvan de meeste in Nederland. Het is bedoeling dat de honderd betrokken werknemers meeverhuizen naar hun nieuwe werkgever Raet. De woordvoerder weet niet hoe lang het nog duurt voordat de overname definitief is. 'Dat hangt af van de ondernemingsraad.'

Randstads andere onderdelen die zich bezighouden met salaris- en personeelsverwerking, zoals oud-Philipsonderdeel Cian en een oud-onderdeel van PinkRoccade, vallen buiten de overnamebesprekingen met Raet. De voorlichter doet geen uitspraken over de eventuele verkoop van die activiteiten. 'Alle mogelijkheden staan nog open, alle opties worden onderzocht.'

Wereldwijd

In totaal werken wereldwijd meer dan dertigduizend mensen bij Randstad. Het concern heeft zijn activiteiten in vijf takken verdeeld: uitzendwerk (staffing), detachering van professionals, werving en selectie, dienstverlening op locatie van de klant (inhouse) en personeelsdiensten als salarisverwerking, outplacement, assessments.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-19T09:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.