Alcatel-Lucent besteedt ICT-beheer uit aan HP

Als onderdeel van het samenwerkingsverband met ict-dienstverlener HP, draagt netwerk- en telecomleverancier Alcatel-Lucent het beheer van een groot deel van zijn ict-infrastructuur over aan HP. Met de uitbesteding hoopt het Frans-Amerikaanse bedrijf kosten te besparen en de infrastructuur efficiënter te kunnen inzetten. Dat meldt woordvoerder Kathleen De Smedt.

Ongeveer duizend medewerkers van Alcatel-Lucent verhuizen naar HP zodra alle formaliteiten zijn afgerond, vertelt De Smedt. In juni en juli wordt een boekenonderzoek (due diligence) uitgevoerd en afhankelijk van de bevindingen zal de uitbesteding 'ergens in de tweede helft van 2009 doorgang vinden'. Ze zegt dat het nog te vroeg is om iets over de gevolgen voor de Benelux-organisatie te zeggen.

De uitbesteding van het ict-beheer moet Alcatel-Lucent in staat stellen zijn infrastructuur sneller uit te breiden. Het bedrijf verwacht bovendien dat de kwaliteit van de diensten zal stijgen, bij lagere kosten. De uitbestedingsovereenkomst heeft, net als de samenwerkingsovereenkomst, een looptijd van tien jaar.

Combineren

De twee hardwareleveranciers kondigden op 18  juni 2008 aan hun producten en verkoopactiviteiten voor een groot deel te gaan combineren. In de markt zou volgens De Smedt veel vraag zijn naar manieren om telecom op te nemen in de ict-infrastructuur. De samenwerking moet voordeel bieden aan telecombedrijven en klanten in de grootzakelijke markt. De partners integreren daartoe producten op het gebied van ip-telefonie, unified communications, mobiliteit, beveiliging en contactcenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

1000 medewerkers van Alcatel-Lucent verhuizen naar HP? Een minder fijn vooruitzicht!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-22T08:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.