Schiphol reorganiseert ook ICT-afdeling

Luchthaven Schiphol voert een reorganisatie door die ook gevolgen heeft voor de ict-afdeling. Woordvoerster Mirjam Snoerwang kan niet zeggen wat de gevolgen precies gaan zijn en hoeveel banen er verloren gaan. De reorganisatie loopt tot juli 2011. Tegelijkertijd wordt er onderzocht hoe de luchthaven geld kan besparen. Bij Schiphol Nederland werken 2200 mensen, waarvan 130 ict'ers.

'Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen', aldus Snoerwang. 'Werknemers die boventallig worden verklaard of van wie de functie wordt uitbesteed, komen terecht in een zogeheten mobiliteitscentrum. Vanuit daar worden ze begeleid naar een nieuwe baan.' Uiteindelijk zal 10 tot 25 procent van alle banen bij de luchthaven verdwijnen. 'Wij denken dat het dichter bij de 25 procent zal liggen', aldus de woordvoerster. Inmiddels zijn er al gesprekken gevoerd met medewerkers, ook ict-medewerkers. Maar het is nog niet duidelijk hoe de reorganisatie precies wordt ingevuld.

Daarnaast onderzoekt Schiphol Group welke onderdelen kunnen worden uitbesteed. Of dat ook ict-onderdelen zullen zijn, kan de woordvoerster nog niet zeggen.

De reorganisatie werd in januari aangekondigd. De luchthaven kampt met sterk dalende vervoerscijfers en toenemende internationale concurrentie. Het aantal passagiers daalde in 2008 voor het eerst sinds 1947, met 0,8 procent. Voor 2009 rekent het bedrijf op een afname van 6 tot 10 procent voor het passagiers- en vrachtvervoer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-01T16:52:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.