Eurocontrol: wéér Siemens, BT en Getronics

Eurocontrol, de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, heeft het beheer van zijn it-activiteiten opnieuw ondergebracht bij het consortium bestaande uit Siemens IT Solutions and Services, Getronics en BT Global Services. De opdracht heeft een waarde van ongeveer honderd miljoen euro en een looptijd van vijf jaar met twee keer de mogelijkheid tot verlenging met een jaar.

Eurocontrol is gevestigd in Brussel. Het nieuwe contract is groter dan de oude beheerovereenkomst. Het door Siemens IT Solutions and Services geleide consortium is verantwoordelijk voor de coördinatie en levering van it-diensten, het operationele beheer van de infrastructuur en de servicedesk en voor het beheer van de netwerken, servers, opslagsystemen en bedrijfsapplicaties. Als extra partner, naast Getronics en BT, is Cronos International toegevoegd. Deze Belgische partij levert onderhoudsdiensten.

De overeenkomst heeft betrekking op de it-activiteiten van Eurocontrol in Brussel en die van het onderzoekscentrum in Parijs. Doel van de nieuwe uitbesteding is het beter op elkaar aansluiten van de it-omgevingen om zo de it-kosten terug te dringen, aldus Eurocontrol. Het beheer van het informaticapark omvat bijna 2800 computers, meer dan vijfhonderd servers, ruim 260 databases en tachtig applicaties.

'De outsourcing van onze it-oplossingen heeft geleid tot een kostenefficiëntere dienstverlening met een betere beschikbaarheid en stabiliteit en heeft de tevredenheid van de gebruikers vergroot', aldus Denis Renson, hoofd van de unit MIS bij Eurocontrol.

Eerder contract

In 2004 sloot Eurocontrol een eerste contract met het it-consortium voor het uitbesteden van de it-beheeractiviteiten. Toen ging het om een driejarige overeenkomst met twee keer de optie tot verlenging. Dat contract had een waarde van vijftig miljoen euro en stond onder leiding van Getronics. Het omvatte het beheer van 1430 desktops en ruim 140 servers, het toezicht op de besturingsomgeving, de nodige 'helpdesk'-diensten en het beheer van het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-14T13:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.