Ex-Logica-CEO Schuyt maakt Levi9 volwassener

Paul Schuyt is de nieuwe algemeen directeur van nearshoringsbedrijf Levi9. Hij volgt daarmee oprichter Bernhard van Oranje op, die wel in het managementteam blijft. De nieuwe topman zegt dat hij de onderneming 'volwassener' wil maken. Schuyt was tot eind januari 2009 ceo van ict-dienstverlener Logica Nederland.

'Menno de Jong en Bernhard van Oranje zijn echte entrepreneurs die na Clockwork ook Levi9 hebben grootgemaakt', vertelt Schuyt op zijn eerste werkdag aan Computable. 'Ik heb veel bewondering voor ze. De twee hebben goede zelfkennis en zien in dat het bedrijf volwassener moet worden.' Zo wil Schuyt de diverse bedrijfsprocessen beter structureren. 'Veel processen zijn historisch gegroeid. Daarin structuur aanbrengen is een belangrijke voorwaarde voor verdere groei.'

Ook overweegt de nieuwe directeur de bedrijfsstrategie meer te richten op bepaalde marktsegmenten. 'Denk bijvoorbeeld aan de overheidssector. Daar zit altijd een goede continuïteit in. Bovendien spelen er altijd projecten met maatschappelijke relevantie.' Hij wil daarbij zijn persoonlijke bekendheid inzetten voor de verkoop- en marketingactiviteiten.

Staat van verdienste

Van Oranje beschrijft Schuyt als iemand met een 'behoorlijke' staat van verdienste. 'Hij zorgde ervoor dat Logica na de fusie met CMG groeide van zeshonderd naar zesduizend man. Levi9 is in korte tijd ook veel gegroeid: van twaalf naar driehonderd medewerkers.' De scheidend ceo blijft in het managementteam van de nearshoreleverancier, waar hij zich gaat richten op business development. 'Zoals het uitbouwen van ons Duitse klantenbestand.'

Schuyt was officieel tot 1 februari 2009 algemeen directeur van Logica Nederland. In deze functie deed hij ervaring op van ict-uitbestedingprojecten. Vanaf 2003 breidde Logica zijn activiteiten in het Indiase Bangalore uit naar vijfhonderd mensen. Levi9 is gespecialiseerd in nearshoring en heeft vestigingen in Servië, Oekraïne, Roemenië en Turkije. Slechts dertig van de driehonderd medewerkers zijn gevestigd op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Schuyt kon niet eerder dan per 1 augustus bij Levi9 aan de slag vanwege een concurrentiebeding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Van Oranje beschrijft Schuyt als iemand met een 'behoorlijke' staat van verdienste"

Stelletje grapjassen. Na de fusie is het bergafwarts gegaan met Logica en staat het ergens onderaan de markt.

"... zorgde ervoor dat Logica na de fusie met CMG groeide van zeshonderd naar zesduizend man". Zou die toename met 5400 consultants niet gewoon het personeelsbestand kunnen zijn van het toenmalige CMG?
Ik kan me niet voorstellen dat Van Oranje dit als serieus argument heeft genoemd.

Overigens is Paul Schuyt een zeer sympathieke vent die zich tijdens zijn Logica loopbaan helaas teveel voor het engelse karretje heeft laten spannen. Ik wens hem bij Levi9 alle succes en werkplezier toe.

Hopelijk is Paul Schuyt ook volwassener geworden en dus meer voorspelbaar. Anders heeft Levi9 er niks aan.

Frapant: consultants die bij Logica willen vertrekken, worden altijd lang en uitvoerig gepest met hun concurrentie/relatiebeding.

Voor de hogere echelons gaat dit blijkbaar allemaal niet op. Die kunnen zonder probleem overstappen naar een concurrent bedrijf. Typisch....

Los daarvan wens ik Paul veel succes toe.

Aan de reactanten vol venijn hierboven: 1 vinger wijst naar Paul, de andere 3 naar uzelf.

Nike, als Logicaan weet je toch ook wel dat de right-sourcing lange tijd niet goed gegaan is en waarom.

@MethodMan

Ook Paul moest een half jaar wachten voor hij aan de slag mocht, wat best lang is aangezien hij vast niet geheel vrijwillig vertrokken is... Grootste wapenfeit is wel een beetje mager, hoewel na een fusie vaak >30% van het personeel er vandoor gaat. Stilstand is dan best knap!

Jammer dat na zijn komst Levi9 het eerste half jaar met verlies heeft gedraaid en het development center in Kiev is gehalveerd.

Het blijven cowboys die geen strategie hebben en hun verhaal aanpassen per 3 weken. De wisseling van sales heeft een reden toch? Geen stabiel management dan kun je geen stabiele team bouwen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-03T14:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.