Leverancier hervat ICT-dienstverlening Eneco

Ict-dienstverlener e-PrivateOffice levert weer ict-diensten aan energiebedrijf Eneco. Medewerkers van onderdelen van Eneco hebben daardoor weer toegang tot internet en e-mail. De ict-leverancier stopte eerder de dienstverlening aan het grotendeels failliete Econcern, leverancier van duurzame energie waarvan Eneco onderdelen heeft overgenomen. De ict-leverancier zegt nog 1,3 miljoen van dat bedrijf te goed te hebben.

De ict-leverancier heeft de dienstverlening aan Econcern vanaf dinsdagavond 11 augustus 2009 hervat. Dat gebeurde nadat met de curator overeenkomst is bereikt over betaling voor ict-diensten die zijn geleverd na het faillissement en de doorstart van Econcern als onderdeel van Eneco. Volgens Reinier Muller, directeur van de ict-leverancier, speelt ook mee dat de curator de vordering van 1,3 miljoen euro voor geleverde diensten en betalinggaranties erkent.

Afsluiten

De ict-dienstverlener uit Lelystad staakte maandagochtend 10 augustus 2009 de levering van internetdiensten aan onderdelen van Eneco omdat het de overgenomen Econcern-onderdelen nog een schuld openstond van 1,3 miljoen euro aan betalingsgaranties voor lopende contracten en verleende diensten. Reinier Muller schreef toen: ‘Het lijkt een trend te worden dat bedrijven failliet gaan en kort daarna vrolijk doorstarten alsof er niets aan de hand is. Daarbij staan leveranciers  en andere belanghebbenden vaak met lege handen. (...) Wij zijn niet van plan op te draaien voor de langlopende verplichtingen en investeringen die ten behoeve van Econcern zijn aangegaan.'

e-PrivateOffice levert op abonnementsbasis ict-diensten voor internet, email en videoconferentie waarbij klanten niet hoeven te investeren in apparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-12T10:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.