Altran Nederland lijft zorgadviseur InterFour in

Consultancybedrijf doet overname tijdens reorganisatie

De Nederlandse tak van consultancybureau Altran heeft het Eindhovense InterFour overgenomen. InterFour richt zich op advisering van webtoepassingen in de zorgsector. De overname is opvallend omdat Altran sinds februari 2009 reorganiseert, daarbij werden in Nederland 25 banen geschrapt. De overname werd al in mei beklonken, maar wordt nu pas naar buiten gebracht. Alle vijf medewerkers van de InterFour stappen over. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

De overname werd eigenlijk al in mei 2009 beklonken maar wordt nu pas bekendgemaakt. Volgens een woordvoeder moesten aandeelhouders van het van oorsprong Franse consultancybedrijf zich nog buigen over de aankoop. Inmiddels hebben beide partijen de definitieve overeenkomst voor overname ondertekend. Altran is vanaf 1 mei 2009 met terugwerkende kracht eigenaar van InterFour.

Altran hoopt met de inlijving zijn positie te versterken in de zorgsector, een groeimarkt voor ict-bedrijven. InterFour was in het verleden onder andere betrokken bij advieswerk rondom de lancering van NetForum, een wereldwijd communicatienetwerk voor laboranten en radiologen van Philips Healthcare.

Reorganisatie

Altran voert vanaf begin 2009 een reorganisatie door. In Nederland zijn 25 banen geschrapt en is ondersteunend personeel ontslagen. Begin van dit jaar voegde het bedrijf de Nederlandse dochterondernemingen Altran CIS en Altran Technologies samen. Het bedrijf heeft nog twee Nederlandse dochters: Fagro Consultancy en DCE Consultants.

Bij de Nederlandse tak van Altran werken 450 mensen. Het bedrijf maakt deel uit van de Franse Altran Group. Wereldwijd heeft het bedrijf 17.500 consultants in dienst. Altran is genomineerd voor de Computable Award voor meest maatschappelijk verantwoorde onderneming. Het bedrijf boekte in 2008 een omzet van bijna 1,7 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-23T10:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.