Consolid kiest KPN voor werkplekbeheer

Consolid besteedt het werkplekbeheer voor vijf jaar uit aan KPN. De uitzendorganisatie stond voor nieuwe investeringen in het serverpark en besloot uiteindelijk zijn werkplekomgeving extern onder te brengen. Consolid maakt gebruik van Werkplek Online en betaalt KPN per gebruiker per maand. Het gaat om honderd werkplekken. Over de waarde van het contract worden geen mededelingen gedaan.

De komende vijf jaar gaat KPN zo'n honderd werkplekken beheren van uitzendorganisatie Consolid. Daar waar dochterbedrijf Getronics de grootzakelijke markt bedient met werkplekbeheer doet 'moeder' KPN dit voor het midden- en kleinbedrijf. Het werkplekbeheer gebeurt middels Werkplek Online, een concept van KPN waarbij de medewerkers van klanten een werkplek overal kunnen gebruiken. De bestanden en bedrijfsgegevens worden opgeslagen in de datacenters van KPN.

Consolid is een opleidings- en detacheringsorganisatie, gespecialiseerd in personenvervoer, transport en beveiliging. Op het hoofdkantoor in Amsterdam en in acht regionale vestigingen werken een kleine 100 medewerkers aan de landelijke dienstverlening. De ict-ondersteuning vond eerst plaats vanuit een eigen serverpark in Amsterdam, met ondersteuing van automatiseringsbedrijf Datad uit Veenendaal.

Naar gebruik

Een woordvoerder vertelt dat door de groei van het bedrijf en de toenemende behoefte aan 24 uur/7 dagen per week beschikbaarheid van de applicaties er noodzakelijk vervangingen in het serverpark nodig waren. De uitzendorganisatie besloot vervolgens tot uitbesteding om de aanschaf van licenties, het onderhoud en het regelen van de software-updates - immers geen kernactiviteit - niet meer zelf te hoeven doen. Ook de aangeboden continuïteit en bedrijfszekerheid van een oplossing 'buiten de deur' was een belangrijke reden voor uitbesteding, stelt hij.

In financieel opzicht was het verschil tussen de opties 'zelf hebben en zelf doen' en 'uitbesteden' niet zo heel groot, aldus de zegsman, maar bij KPN Werkplek Online betaalt de klant naar gebruik: per medewerker per maand. Het is eenvoudig om zelf nieuwe gebruikers toe te voegen of werkplekken af te sluiten, zodat alleen voor de daadwerkelijk benodigde werkplekken wordt betaald. Medewerkers hebben automatisch de laatste softwareversies tot hun beschikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-29T07:38:00.000Z Rik Sanders