Managed hosting door True

Tata Consultancy Services krijgt nieuwe ceo

 

Tata Consultancy Services (TCS) heeft Natarajan Chandrasekaran benoemd tot chief executive officer. Hij volgt Subramanian Ramadorai ('Ram') op die zijn functie van bestuursvoorzitter verruilt voor de positie van niet-operationeel uitvoerend 'vice chairman' in de 'board of directors'. Ramadorai treedt terug omdat het bedrijfsbeleid van de Indiase ict-dienstverlener voorschrijft dat functionarissen bij het bereiken van de pensioenleeftijd (65 jaar) hun actieve taken neerleggen.

Natarajan Chandrasekaran - ook wel Chandra genoemd - was voorheen de hoogste operationeel directeur bij TCS.  Hij was verantwoordelijk voor de invoering van een nieuwe organisatiestructuur in 2008 waarbij naast de gangbare business units ook strategische divisies werden opgezet voor innovatie en het betreden van nieuwe markten.

Chandra vertegenwoordigt TCS ook in diverse fora in de ict-sector. Hij zetelt in de bestuursraad van de National Association of Software & Service Companies (Nasscom) en is lid van het Institute of Electrical and Electronic Engineers. Hij kwam bij Tata in dienst in 1987 na afronding van zijn 'Masters in Computer Applications' aan het Regional Engineering College, Trichy, Tamil Nadu. Verder is hij een gepassioneerd marathonloper en nam hij onder andere deel aan de Mumbai Marathon in 2007 en 2008.

Eindhoven

TCS-topman Subramanian Ramadorai was afgelopen april nog in Nederland. Hij opende in Eindhoven samen met burgemeester Rob van Gijzel het Nederlandse servicecentrum van Tata Consultancy Services. Volgens zijn opvolger Chandrasekaran heeft Ramadorai in de afgelopen dertien jaar TCS op de kaart gezet als mondiale it-dienstverlener met een omzet van 6 miljard dollar in het gebroken boekjaar 2009. Zijn doel voor de komende jaren is dat 'TCS zich op de wereldmarkt blijft onderscheiden en ontwikkelen, voortbouwend op de kennis en kunde van onze 140.000 medewerkers en de meerwaarde die we onze klanten bieden.'

TCS Europa

In maart maakte Computable al bekend dat TCS een nieuwe Europese directeur heeft in de persoon van A.S. Lakshminarayanan. Ook werd een nieuwe directeur Benelux - Shankar Narayanan - aangekondigd. Deze benoeming werd pas vorige maand officieel bekrachtig omdat Shankar tot die tijd nog niet in Nederland woonde.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3099711). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×