Mahindra Satyam krijgt nieuwe Europese opzet

'Europees gezicht' Peter Heij vertrokken

Offshore-specialist Mahindra Satyam, de nieuwe merknaam van Satyam Computer Services, verandert zijn bedrijfsstructuur in Europa. De herstructurering volgt op de recente overname door Mahindra. Peter Heij, de Nederlander die de afgelopen jaren het Europese gezicht was van Satyam is vertrokken. Hij is een adviesbureau begonnen.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van 6,3 miljard dollar. Na de overname is gekozen voor een organisatiestructuur waarbij verkoop- en implementatiefuncties in één geïntegreerde businessunit zijn gebundeld. De it-dienstverlener hoopt daarmee meer klant- en marktfocus in de organisatie te brengen.

Vikram Nair geeft leiding aan de nieuwe Europese organisatiestructuur. Als hoofd 'business operations' is hij verantwoordelijk voor de groei en uitbreiding van Mahindra Satyam in deze regio. Nair was al baas van de Europese activiteiten van systeemintegrator Tech Mahindra met als voornaamste klanten telecomoperators in Groot-Brittannië, Duitsland, de Benelux en Scandinavië. Met het Satyam-deel erbij verwacht hij sterker te staan in de ict-markt. 'Nair heeft uitgebreide ervaring in de Europese ict-branche. Hij begrijpt hoe de markt werkt en heeft bedrijven succesvol laten groeien. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat hij waarde toevoegt aan onze Europese activiteiten, aldus C.P. Gurnani, chief executive officer van Mahindra Satyam.

Suneel Unni wordt verantwoordelijk voor de regio Zuid-Europa en de Benelux. Unni werkt sinds 2005 voor Mahindra Satyam in Zuid-Europa. In de Benelux staat Sandy David Unni bij als verkoopdirecteur. De Indiase offshorespecialist onderscheidt verder de regio's Centraal Europa en Scandinavië (manager Aloke Palsikar) en Groot-Brittannië en Ierland (manager Guita Blake).

Boegbeeld

De 'oude' Europese directeur Peter Heij blijkt te zijn vertrokken. De Nederlander gold jarenlang als het Europese gezicht van Satyam. Hij zegt dat zijn vertrek niets te maken heeft met herstructurering van de organisatie in Europa of een nieuwe koers van Mahindra Satyam. 'Integendeel, de top was goed te spreken over de resultaten die ik met mijn team de afgelopen jaren heb kunnen bereiken. Ik heb Satyam verlaten omdat ik een nieuwe en grotere rol - hoofd Europa, Midden-Oosten en Afrika - kreeg aangeboden bij een Amerikaanse it-dienstverlener. Helaas werd deze organisatie drie weken geleden zelf overgenomen en is de nieuwe rol on-hold gezet.' Heij is daarna een eigen adviesbureau gestart: Heij Management Consulting.

Schandaal

Begin 2009 kwam bij Satyam een boekhoudschandaal aan het licht. Uiteindelijk kon het bedrijf gered worden door een overname van de Tech Mahindra Groep (waarin BT een belang van 30 procent heeft). De merknaam werd veranderd in Mahindra Satyam. Satyam was genoteerd aan de Amsterdamse beurs maar die notering is 19 mei 2009 stopgezet. Het Benelux-hoofdkantoor in Hoofddorp is verhuisd naar Brussel. Nederlandse klanten van het bedrijf zijn KPN en Philips. Mahindra Satyam houdt in Nederland kantoor in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-14T13:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.