HP sluit sociaal plan met bonden

Ict-dienstverlener HP heeft met de vakbonden een principe-akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. Het nieuwe sociaal plan heeft een looptijd tot eind 2011. Daarnaast is het huidige sociaal plan van HP en HP Enterprise Services (het voormalige EDS) drie maanden verlengd tot 1 april 2010. Het huidige en nieuwe sociaal plan zijn op basis van de oude kantonrechtersformule.

HP kondigde het afgelopen jaar twee reorganisaties aan die nog niet helemaal zijn uitgevoerd. 'We hebben het huidige plan verlengd tot 1 april 2010, waardoor de werknemers die nog met deze reorganisaties te maken krijgen onder het huidige plan vallen', zegt vakbondsbestuurder Huug Brinkers van De Unie.

Na 1 april 2010 wordt het nieuwe sociaal plan van kracht. 'In dit akkoord is de oude kantonrechtersformule van kracht. We hebben wel wat moeten inleveren op de correctiefactor. Eerder lag die tussen 1,3 en 1,5, nu tussen 1,0 en 1,3. Maar werknemers krijgen een aanvulling als zij bij hun nieuwe werkgever minder verdienen. Ook is er een toeslagregeling voor werknemers van 54 jaar en ouder. Ik ben tevreden', zegt Brinkers.

Openbreken

Begin 2009 wilde het bedrijf het sociaal plan nog openbreken om de nieuwe kantonrechtersformule in het sociaal akkoord op te nemen. Deze nieuwe kantonrechterformule is, volgens de bonden, slechter dan de oude. Brinkers is blij dat de bonden HP hebben kunnen overtuigen dat niet te doen en akkoord te gaan met een sociaal plan met de oude kantonrechtersformule. 'Bij een bedrijf dat nog steeds goede resultaten boekt hoort gewoon een goed sociaal plan. Dit akkoord voldoet daar aan.'

HP en HP Enterprise Services, het voormalige EDS, hebben nu nog elk een eigen plan. Met het nieuwe sociaal plan komt er een akkoord voor het hele bedrijf.

De dienstverlener sluit in Nederland drie vestigingen van het dochterbedrijf EDS. Vijf andere EDS-locaties worden afgeslankt. Veel personeel verhuist naar het hoofdkantoor van HP in Amstelveen. De eerste driehonderd ex-EDS'ers zijn inmiddels bij het hoofdkantoor van HP ingetrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-15T13:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.