Bonden praten met Philips en T-Systems

De vakbonden zijn het gesprek aangegaan met Philips en T-Systems over de overgang van beheerpersoneel van de elektronicareus naar de automatiseerder. Inzet is het gladstrijken van de verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen Philips en T-Systems. Aanleiding is de intentieverklaring die beide partijen hebben ondertekend waarbij de automatiseerder de datacentra-activiteiten overneemt van Philips. Daarbij zouden in Nederland 52 beheerders overgaan naar T-Systems.

De vakbonden willen eerst met het personeel praten om tot een definitief oordeel te komen of de verschillen overbrugbaar zijn of niet. Aanstaande vrijdag is er een personeelsbijeenkomst over het op handen zijnde uitbestedingscontract. Daar geven vertegenwoordigers van Philips en T-Systems aan de betrokken automatiseerders tekst en uitleg. Voor de bonden bestaat daarna gelegenheid om het personeel te ontmoeten. Overigens moet de ondernemingsraad nog advies uitbrengen over een eventuele overgang.

'Voor ons moet exact helder zijn welke personeelsleden bij de overgang betrokken raken. Het kan niet zo zijn dat de ene beheerder met hetzelfde takenpakket wel bij Philips blijft en de andere niet', zegt Suat Koetloe, bestuurder van vakbond De Unie. 'Verder willen we weten wat het beleid van T-Systems is na de overgang van het personeel. Arbeidsvoorwaarden moeten minimaal twaalf maanden na overgang van werk ongewijzigd blijven. Voor de bonden is het nog onduidelijk wat er daarna gebeurt.'

Volgens Koetloe is uit het eerste gesprek met de twee bedrijven gebleken dat de arbeidsvoorwaarden van Philips en T-Systems voor beheerders veel overeenkomsten hebben. 'Maar er bestaan ook duidelijke verschillen, met name op pensioengebied.'

In de eerste helft van november voeren de vakorganisaties opnieuw overleg met de twee werkgevers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T09:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.