Simac en Eurofiber leggen samenwerking vast

Dit artikel delen:

Simac ICT Nederland heeft een partnerovereenkomst getekend met glasvezelaanbieder Eurofiber. De Veldhovense ict-dienstverlener gaat de op glasvezel gebaseerde verbindingen van Eurofiber gebruiken voor de infrastructuur van klanten in het eigen datacenter in Veldhoven en in gehuurde rekencentraruimten. Simac levert ict-diensten aan middelgrote klanten in onder andere de zorg, het onderwijs en de detailhandel. Het contract heeft een looptijd van een jaar met optie tot verlenging. De samenwerking wordt ieder jaar geëvalueerd.

Beide partijen werkten eerder samen in een project voor De Hypotheker. De ict-dienstverlener en de netwerkleverancier realiseerden voor dat samenwerkingsverband van financiële dienstverleners een koppeling tussen een rekencentrum in Amsterdam en Rotterdam.

Simac werkt ook samen met netwerkleverancier KPN en Ziggo. Paul de Rouw, operationeel manager bij Simac: ‘Door de partnerovereenkomst met Eurofiber en onze samenwerking met andere netwerkleverancier kunnen wij afhankelijk van de vraag van onze opdrachtgever de beste prijs- en kwaliteit kiezen. Dat is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van glasvezelverbindingen.'

Eurofiber is volgens eigen zeggen gespecialiseerd in de levering van glasvezelverbindingen en ethernetdiensten vanaf 10 mbps. Het bedrijf heeft een glasvezelnetwerk van ongeveer negenduizend kilometer. De leverancier claimt dat in Nederland een kwart van het internetverkeer via zijn netwerk verloopt.

Simac Techniek NV

De Veldhovense ict-dienstverlener levert beheerdiensten aan bedrijven met tweehonderd tot 25000 werkplekken. Simac ICT Nederland werkt vanuit drie vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Veldhoven, de andere vestigingen staan in Ede en Hoogeveen. Het bedrijf heeft ongeveer 350 medewerkers. Het ook in Veldhoven gevestigde moederbedrijf Simac Techniek NV is genoteerd aan de Amsterdamse beurs

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-28T10:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.