APG hevelt mainframe over naar Atos Origin

Algemene Pensioen Groep (APG) besteedt zijn mainframe-activiteiten uit aan Atos Origin. De pensioenuitvoerder verwacht van de schaalvoordelen van de automatiseerder te profiteren en op de kosten te kunnen besparen. Atos Origin biedt APG een flexibele opzet aan, waarbij het pensioenbedrijf betaalt naar gebruik. APG wil zijn it-toepassingen op het mainframe migreren naar andere platforms.

Volgens Atos Origin kan het bedrijf door zijn schaalgrootte qua mainframe continuïteit bieden tegen dalende eenheidsprijzen, zelfs wanneer er sprake is van dalende volumes. De it-dienstverlener heeft ruime ervaring in het verlenen van mainframediensten aan andere financiële partijen. Voor APG speelde bij de keuze om de mainframeactiviteiten bij Atos Origin te brengen ook mee dat het betaalt naar gebruik. Met het oog op de migratie van het mainframe naar andere platforms verwacht de pensioenuitvoerder steeds minder capaciteit nodig te hebben.

Atos Origin brengt de mainframeactiviteiten onder in twee datacentra van Atos Origin (een wettelijke verplichtingen). Directeur Rob Pols van Atos Origin in Nederland noemt de overeenkomst met het pensioenconcern een belangrijke versterking van Atos' marktpositie in de financiële sector.

Cofely

Eerder dit jaar sloot APG met Cofely Nederland (voorheen GTI) een contract voor het inrichten van een nieuw rekencentrum. De pensioengroep migreert een belangrijk deel van zijn ict-landschap naar het nieuwe datacenter van Cofely op Maastricht-Airport. In eerste instantie gaat het om uitwijk, maar het uiteindelijk doel is het klaarmaken van de locatie als mirror-ring. De mainframes zullen hiervan geen deel uitmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nieuwe toekomst:

Geachte gebruiker, vanwege onderhoud zullen onze systemen elke maand op de 11e niet beschikbaar zijn.

@Hans: Verklaar U nader... ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-11T14:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.