Imtech krijgt 38 miljoen aan orders van marine

Dit artikel delen:

Technisch en ict-dienstverlener Imtech heeft voor 38 miljoen euro aan orders binnengehaald voor het upgraden, uitbreiden en onderhouden van ict-systemen van de Nederlandse, Zuid-Koreaanse, Australische en Thaise marine. Het gaat onder andere om het actualiseren, vervangen en onderhouden van hardware en software aan boord van marineschepen. De Nederlandse marine standaardiseert naar één softwareplatform. Volgens de dienstverlener gaat het om middelgrote opdrachten.

Aan boord van luchtverdedigingschepen, commandovaartuigen en multi-inzetbare fregatten van de Nederlandse marine worden computers vervangen, glasvezel aangelegd en de processors van meet- en regeloplossingen vervangen. Ook krijgt de software een update. Daarnaast wordt bij twee fregatten een bestaand geïntegreerd bedienings- en bewakingssysteem vervangen.

Dat systeem bestaande nu nog uit veertig computersystemen die verspreid over het schip staan opgesteld en waarmee alle technologie aan boord van het schip wordt bestuurd en gecontroleerd. Imtech vervangt het door een nieuw gestandaardiseerd platform. Zo wordt het platform van de software op verschillende typen marineschepen gestandaardiseerd.

Imtech onderhandelt met de marines van België, Portugal en Chili over de uitvoer van vergelijkbare opdrachten op hun marineschepen. Het gaat om voormalige Nederlandse fregatten die zijn doorverkocht.

Zuid-Korea

Voor een nieuw fregat van de Zuid-Koreaanse marine wordt software geleverd voor de stuurautomaat (automatische piloot). Het gaat om programmatuur die slingerbewegingen van het schip moet tegengaan en vaarroutes efficiënter maakt. De Goudse dienstverlener voerde die opdrachten eerder uit aan boord van twee andere schepen van de Zuid-Koreaanse marine. Voor de Australische marine wordt gewerkt aan luchtbehandelingsystemen voor schepen. Ook voor Taiwan en het Verenigd Koninkrijk worden verschillende technische en ict-diensten verricht.

De maritieme tak van Imtech bestaat uit ongeveer 2400 medewerkers. Het bedrijf behaalt met dat bedrijfsonderdeel een omzet van ongeveer 500 miljoen euro op jaarbasis. Het gaat om integrale oplossingen voor platformautomatisering, voortstuwing, energieopwekking en distributie, communicatie, navigatie, geïntegreerde (scheeps)bruggen, lucht- en klimaattechnologie en multimedia en entertainment. In totaal werken bij Imtech 22500 medewerkers. Het bedrijf boekte in 2008 een omzet van ongeveer 3,8 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als reactie op het artikel krijgt imtech.nl zoveel hits dat de site onderuitzakt. Slashdot effect by Computable!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-23T10:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.