Van Poelje vervangt TSS-baas Oosterhof in 2010

Investeerder Robin van Poelje neemt in de loop van 2010 het roer over bij ict-bedrijf Total Specific Solutions (TSS), de holdingmaatschappij van onder meer PinkRoccade. Hij vervangt dan algemeen directeur Gerrit Oosterhof, die het bedrijf sinds december 2008 leidt. Oosterhof: 'Mijn klus zit er bijna op. Ik ben aangesteld om van TSS een echt bedrijf te maken, met een heldere structuur en visie. In de loop van 2010 zit dat er op.' Van Poelje treedt per 1 januari 2010 toe tot de directie en wordt langzaam klaargestoomd als ceo.

Van Poelje komt van Strikwerda Investments, de investeringsmaatschappij achter de dienstverlener. Hij was betrokken bij veel van de overnames die de investeerder bij TSS uitvoerde. Zo nam het bedrijf eind 2008 de toenmalige divisie Business Solutions van Getronics over. Die organisatie gaat sindsdien door het leven onder de namen PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare. Vanuit TSS begeleidde Oosterhof de integratie van beide bedrijven.

Oosterhof wil zelf niet te lang bij TSS blijven. Hij ziet zichzelf als projectmatige manager die een klus oppakt, uitvoert en daarna weer afscheid neemt. 'Zodra je ziet dat een klus bijna is afgerond, moet je toewerken naar de volgende fase. In zo'n fase moet je dan eigenlijk meteen drie of vier jaar blijven. Maar daar heb ik geen behoefte aan. Van Poelje komt nu al bij de directie, zodat hij later in het jaar al mijn taken overneemt.'

Strategie

Gerrit Oosterhof blijft tot ergens in 2010 CEO van TSS

De directeur verwacht niet dat onder Van Poelje veel verandert in de strategie van TSS. 'Het bestaande beleid blijft intact. Ik heb de dagelijkse leiding, maar voor de strategie is natuurlijk altijd overleg met de investeerder en dus onder meer met Robin van Poelje.' Oosterhof vertelt dat investeerder Strikwerda al eerder overwoog om Van Poelje directeur bij TSS te maken. 'Uiteindelijk is toen gekozen voor iemand met meer ervaring.' Hij noemt Van Poelje een geschikte, analytische, jonge persoon.

Robin van Poelje is de schoonzoon van investeerder Rinse Strikwerda. Oosterhof werkte eerder anderhalf jaar voor de Belastingdienst, waar hij leiding gaf aan een grootschalige reorganisatie en er een cio aanstelde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-18T15:10:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.