Logicaan Van der Wilk wordt directeur Fujitsu

Ict-bedrijf Fujitsu Nederland heeft Geo van der Wilk benoemd tot algemeen directeur. Van der Wilk werkte de afgelopen vijf jaar als directeur van de divisie Industry, Distribution & Transport van ict-dienstverlener Logica. Daar maakte hij deel uit van het Nederlandse managementteam. Van der Wilk wacht een zware taak. Fujitsu Nederland bevindt zich midden in een reorganisatie.

Van der Wilk vervangt Eric Bouwer, die in augustus 2009 moest opstappen. De reden van zijn vertrek is nooit uitgebreid toegelicht. Het bedrijf stelde destijds dat de organisatie en directeur in goed overleg uit elkaar gingen. Financieel directeur Rico Schaap nam tijdelijk de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich. De nieuwe directeur is officieel per 1 januari 2010 in dienst getreden.

Nieuwe naam

Fujitsu maakt naast de benoeming van de nieuwe directeur ook bekend dat het de bedrijfsnaam wijzigt. Eerder was de onderneming verdeeld in Fujitsu Services en Fujitsu Technology Solutions. Per 1 april 2010 zullen die afzonderlijke bedrijven gezamenlijk opereren onder de naam Fujitsu Nederland.

Van der Wilk komt binnen op het moment dat het bedrijf fors reorganiseert. De dienstverleningstak, Fujitsu Services Nederland maakte vlak voor kerst 2009 bekend dat het ongeveer tweehonderd van de ruim 450 banen schrapt. Het bedrijf houdt rekening met 120 gedwongen ontslagen. De reorganisatie moet voor april 2010 zijn afgerond

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mmm, de grote leegloop bij Logica komt in een stroomversnelling. Er blijven alleen nog maar schoolverlaters en juniors achter. Laag salaris, hoog tarief = veel shareholder value :-)

Welke leegloop bedoel je, 'insider'? Doel je op jezelf als achterblijver?

15-01-2010 14:07? Ook een bankzitter die Team manager wil worden?

Ik wens de heer van der Wilk veel succes bij Fujitsu. Tijdens zijn bewind bij Logica IDT is deze nooit winstgevend geweest.

ICT-er,

mis, probeer het nog eens.

Bart,

Waarom ben jij geen MD bij IDT geworden?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-14T15:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.