Otto Nederland besteedt ICT uit aan Bergler

Dit artikel delen:

Postorderbedrijf Otto Nederland wil zijn ict in handen leggen van Bergler ICT uit Breda. Het betreft het infrastructuurbeheer, inclusief driehonderd werkplekken, en de technische ondersteuning van de applicaties. Het postorderbedrijf wil zich concentreren op zijn kernactiviteiten. Ook speelt mee dat de continuïteit van het personeel via uitbesteding is geregeld. Naar verwachting wordt het driejarig contract de komende maanden officieel bekrachtigd.

Bergler ICT is nog in overleg over het overnemen van de vijf automatiseerders die nu nog de taken uitvoeren bij Otto Nederland. Het postorderbedrijf houdt het functioneel beheer in huis. Het maakt gebruik van de maatwerkapplicaties van het Duitse moederbedrijf voor distributie, logistiek en klantbeheer. Voor de Nederlandse situatie heeft Otto Nederland lokale aanpassingen aan systemen doorgevoerd om het berichtenverkeer met leveranciers en distributeurs te ondersteunen.

Mijlpaal

Otto Nederland werkte op projectbasis al langer met de Bredase automatiseerder, onder andere voor het realiseren van koppelingen met de systemen van Otto in Duitsland. Pieter Franken, de huidige ict-manager van Otto Nederland, is op ad interim basis gedetacheerd vanuit Bergler ICT. Voor het bedrijf is het uitbestedingscontract met het postorderconcern een mijlpaal. Sinds 2007 is Bergler ICT bezig met het opbouwen van een infrastructuurdienstverlening (via detachering of uitbesteding op basis van service level agreements) . Daarvoor was het alleen nog actief als aanbieder van applicatieontwikkeldiensten op detacherings- of projectbasis.

Bij Bergler ICT, met vestigingen in Breda, Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn, zijn zo'n zestig man in vaste dienst. Daarnaast werkt het met freelancers en inhuurkrachten van partners. Momenteel zijn er zo'n 190 externe ict'ers voor Bergler ICT aan het werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Pieter Franken, de huidige ict-manager van Otto Nederland, is op ad interim basis gedetacheerd vanuit Bergler ICT."

Is het toeval dat ze voor Berger ICT kiezen, of lees ik er volledige overheen?

@jansen:
Otto Nederland werkte op projectbasis al langer met de Bredase automatiseerder, onder andere voor het realiseren van koppelingen met de systemen van Otto in Duitsland.

Lijkt me een logische stap. Zal op langere termijn zeker kosten gaan besparen.

@Jansen, ik had precies hetzelfe gevoel toen ik het artikel las! Een groot risico voor Otto dat het op strategisch business niveau ook al aflegt t.o.v. Wehkamp etc. Tevens hebben ze ondermaatse E-commerce activiteiten en afgelopen jaar aardig wat mensen moeten ontslaan vanwege slecht strategisch beleid. En nu dus ook een outsourcepartner dat het voor ca 80% van detachering moet hebben met sechts 60 eigen mensen. Kwestie van tijd lijkt me zo dat de eerste SLA's weer uit de la komen. Durf sterk te betwijfelen of hier wel een goede inkoop achter zit en of er wel kosten worden bespaard zoals @ Tim beweert, of werkt hij ook voor Bergler???

Wel chapeau voor de ad interim manager. Die maakt volgens mij een goede en de beste deal:)

Arme Otto ICT'ers, ze moeten er allemaal uit. Van je gedetacheerde ICT-manager moet je het maar hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-16T13:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.