Peopleware vervangt Imtech bij Mercedes-Benz

Dit artikel delen:

Peopleware ICT Solutions heeft de rol van ict-beheerder voor Mercedes-Benz Nederland overgenomen van Imtech Brocom. De systeemintegrator uit Leiden sloot een tweejarig contract met de auto-importeur. Imtech Brocom heeft vier jaar lang het beheerwerk mogen uitvoeren.

Peopleware ICT Solutions voert het dagelijkse beheer en ondersteuning uit van de ict-omgeving van Mercedes-Benz Nederland, Mercedes-Benz Financial Services en het Mercedes-Benz dealernetwerk. Dit nieuwe tweejarige contract, ingangsdatum afgelopen 1 januari 2010, behelst de werkplek-, server-, opslag- en netwerkomgeving. De ondersteuning vindt zowel op afstand plaats vanuit het servicecentrum van Peopleware in Badhoevedorp als bij het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht.

Volgens Peopleware biedt de inzet van het servicecentrum (door het bedrijf aangeduid als Shared IT Center) Mercedes-Benz aanzienlijke kostenbesparingen en een aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding voor de infrastructuurbeheerdiensten. Omdat Peopleware er meerdere klanten bedient kan het autobedrijf profiteren van schaalvoordelen, gebundelde kennis onder één dak en een modulaire opbouw van de dienstverlening, aldus mededirecteur Mark van Liempt van Peopleware. In workshops, waarin Mercedes-Benz branchekennis inbrengt en Peopleware algemene ict-kennis, wordt de dienstverlening afgestemd op de ict-omgeving van de auto-importeur.

Brocom

Voor ICT Brocom is het verliezen van Mercedes-Benz een hard gelag. De ict-dienstverlener voerde de afgelopen vier jaar beheertaken uit. In 2006 nam ICT Brocom voor twee jaar het stokje over van Nextira One. In 2008 verlengde Mercedes-Benz dit contract nog eens met twee jaar omdat het bedrijf tevreden was over de geleverde beheerondersteuning. Het Mercedes-bedrijf hanteert overigens bewust korte looptijden van contracten. Op deze manier bouwt het flexibiliteit in zijn overeenkomsten, is de afhankelijkheid van een leverancier minder groot en kan er makkelijker worden overgestapt naar een nieuwe contractpartij.

Partijen

Mercedes-Benz Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en aftersalesactiviteiten van de tot Daimler behorende merken zoals Mercedes-Benz, smart, McLaren en Maybach personenauto's en Mercedes-Benz bestel- en bedrijfswagens en Unimog in Nederland. Bij Mercedes-Benz Nederland en Mercedes-Benz Financial Services werken ongeveer 500 medewerkers. Bij Peopleware werken ruim honderdvijftig mensen in vestigingen in Leiden, Rotterdam en Badhoevedorp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-17T15:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.