SIDN besteedt databasebeheer uit aan Trivento

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft het beheer van zijn databases uitbesteed aan de Reeuwijkse ict-dienstverlener Trivento. De opdrachten worden grotendeels op afstand uitgevoerd. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. SIDN wil door de overeenkomst de beschikbaarheid van zijn applicaties verhogen.

SIDN wil toe naar een continue beschikbaarheid van zijn applicaties. Het gaat om Whois, een applicatie die gebruikt wordt om te controleren of een domeinnaam beschikbaar is, en drs-5. Via die laatste applicatie kunnen registrars (aanvragers van nieuwe domeinnamen) een aanvraag indienen.

SIDN gebruikt Oracle-databases. Die worden door dienstverlener Trivento op afstand beheerd door ongeveer zes deeltijdmedewerkers. Voor de klus staan eigenlijk twee voltijdfuncties, maar de dienstverlener heeft voor de oplossing met deeltijdmedewerkers gekozen om de kosten voor SIDN, dat over een beperkt budget beschikt, te beperken. Alleen bij specifieke projecten en een wekelijkse vergadering komen de beheerders bij SIDN over de vloer.

Het dienstenbedrijf leverde al een jaar database-beheerdiensten op basis van een detacheringsovereenkomst. Volgens Cees Toet, ict-directeur van SIDN, was die betrokkenheid al uitgegroeid tot het integraal verzorgen van de generieke databaseadministratie. Die overeenkomst op basis van een inspanningsverplichting is nu omgezet in een contract van drie jaar. In die overeenkomst zijn resultaatverplichtingen vastgelegd in een service-level agreement (sla).

3,7 miljoen .nl-domeinnamen

SIDN beheert een groeiend abonneebestand van gebruikers van 3,7 miljoen .nl-domeinnamen. Het bedrijf besteedde eerder zijn werkplekbeheer uit aan Datad Automatisering uit Veenendaal.

Trivento beheert applicaties en databases. Het bedrijf levert daarnaast adviesdiensten voor het ict-beheer bij bedrijven, organisaties en overheden. De dienstverlener levert onder andere beheerdiensten aan energieleverancier Nuon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-18T16:02:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.