Accare besteedt beheer uit aan Atos Origin

Dit artikel delen:

Accare, een instelling voor de kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland, besteedt het beheer van de werkplekken en de it-infrastructuur uit aan Atos Origin. Het betreft zo'n duizend werkplekken op meer dan dertig locaties van Accare in Noord-Nederland. Middels de uitbesteding denkt de jeugdzorginstelling een efficiëntere infrastructuur te kunnen realiseren.

De dienstverlener realiseert een werkplekomgeving - inclusief de achterliggende infrastructuur - op basis van zijn concept Atos in a Box, een standaardbeheeroplossing, aangeboden vanuit de rekencentra van Atos Origin. Naast kantoorautomatisering en telefonie worden alle applicaties voor de bedrijfsvoering en het primaire zorgproces van Accare geïntegreerd en beheerd in Atos in a Box. Accare krijgt toegang tot zijn omgeving via een gebruiksvriendelijk portal. Bovendien kunnen medewerkers een beroep doen op de servicedesk van Atos Origin. Beide partijen beweren dat Accare op deze wijze verzekerd is van continuïteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid en kan het zonder verdere investeringen werken met de modernste toepassingen.

Bijhouden

Volgens Accare leidt de uitbesteding tot een efficiëntere it-infrastructuur. Die is nodig om goed om te kunnen gaan met de snelle ontwikkelingen in de jeugdgezondheidszorg, aldus de instantie. Zo worden zorgverleners geconfronteerd met de introductie van marktwerking in de zorg, de opmars van hulpverlening via internet en een steeds mondiger cliënt. Daarnaast kan Accare, nu het beheer in handen ligt van een gespecialiseerde partij, zich vooral richten op de verdere ontwikkeling en realisatie van de ict-strategie en de functionaliteit van de systemen in het bijzonder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-27T16:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.