Buza wil Google Apps voor uitbestede projecten

contract deal uitbesteding

Het ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt 'Google Apps en Google Sites ook te gebruiken bij de uitvoering van projecten waarbij het bedrijfsleven via inhuur of sourcing betrokken is.' Dat zegt woordvoerder Bengt van Loosdrecht. Eerder zei het ministerie Google Apps primair te willen gebruiken om e-mailcontact te onderhouden in het geval van calamiteiten. Daarnaast wil het departement Google Docs inzetten om medewerkers van ambassades, consulaten en niet-gouvernementele organisaties (NGO's) informatie te laten uitwisselen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt om 'Google Sites en Apps te gaan gebruiken bij de uitvoering van projecten waarbij het bedrijfsleven via inhuur of sourcing betrokken is',  zo meldt de woordvoerder. Het departement heeft met dit doel Google Apps Premier Edition aangeschaft. De pilot is nog niet gestart. Ook is nog onbekend hoeveel medewerkers zullen deelnemen aan de pilot.

Ontwikkelingssamenwerking

Daarnaast is 'er een initiatief gestart om de resultatenrapportage over de realisatie van de milleniumdoelen tot stand te laten komen via een samenwerkingsruimte', zegt Van Loosdrecht. 'Medewerkers van ambassades en consulaten, NGO's en anderen kunnen daarbij direct informatie aanleveren via deze ruimte. Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt en wordt het proces ook transparanter. Hierbij wordt overwogen of Google Sites of Apps kan worden gebruikt.'

Via de milleniumdoelen moeten de belangrijkste wereldproblemen vóór 2015 zijn aangepakt, volgens een afspraak die regeringsleiders van 189 landen in het jaar 2000 maakten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-01T15:20:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.