'Geen directe opmaat naar meer offshoring'

Indiaas Mindtree regelt datacenters Getronics

Ict-dienstenbedrijf Getronics brengt een deel van zijn datacenterwerkzaamheden onder bij de Indiase onderneming Mindtree. Daarmee werkt Getronics al sinds 2003 samen. Dat werd de afgelopen jaren minder door de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen die veel zaken deden met de Indiërs. Het besluit om datacenterwerk aan Mindtree uit te besteden, is geen opmaat tot meer offshoring, zegt een Getronics-woordvoerder.

Andere Nederlandse ict-dienstverleners maken meer gebruik van uitbesteding naar lagelonenlanden als India dan Getronics. De hernieuwde inzet van Mindtree zou daardoor kunnen worden gezien als proefproject. Daarvan is volgens een Getronics-woordvoerdergeen sprake. 'Dit is een opzichzelfstaand uitbestedingsproject', zegt hij. 'We onderzoeken wel altijd mogelijkheden onze bedrijfsvoering beter en efficiënter te doen.'

Getronics informeerde een deel van zijn personeel eind juni 2010 over de plannen om binnenkort 120 arbeidsplaatsen naar India te verplaatsen. Door herplaatsing bij andere onderdelen van de organisatie of moederbedrijf KPN, hoopt de dienstverlener weinig Nederlands personeel te ontslaan. Een vakbondsleider van FNV Bondgenoten vermoedt dat uiteindelijk zo'n veertig man op straat komt te staan.

Bangalore

De datacenterwerkzaamheden kunnen worden niet ondergebracht bij de Indiase Getronics-vestiging in Bangalore. 'Daar hebben we geen ervaring met datacenterwerk', legt de woordvoerder uit.

Mindtree is wel in dezelfde stad gevestigd. Het bedrijf regelde voor Getronics in het verleden onder andere de ontwikkeling en het onderhoud van applicaties. Dat hield op toen het bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) werd verkocht aan Capgemini, en de divisies Healthcare en Local Government (beide PinkRoccade) naar Total Specific Solutions verhuisden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-07T09:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.