FrieslandCampina gunt Fujitsu miljoenenorder

FrieslandCampina besteedt zijn werkplekbeheer en eerstelijnshelpdesk uit aan Fujitsu. Het zou gaan om een vijfjarig contract met een geschatte waarde van 35 miljoen euro. Fujitsu versloeg in het selectietraject Atos Origin. Een andere verliezer is HP, dat nog het beheer voor de Campina-organisatie uitvoert. Het zuivelconcern heeft ook de intentie zijn datacentrumactiviteiten naar de markt te brengen.

Dat de keuze op Fujitsu is gevallen, bevestigt een woordvoerster van FrieslandCampina. Meer informatie wil het zuivelconcern echter nog niet kwijt. Bronnen rond het bedrijf stellen dat het om een fors, wereldwijd contract gaat voor bijna 20.000 werkplekken, met een looptijd van vijf jaar en een geschatte waarde van circa 35 miljoen euro. De markt verwacht nu ook dat FrieslandCampina al zijn datacentrumactiviteiten zal aanbesteden. De ict-vernieuwingsslag bij FrieslandCampina staat onder leiding van de Spaanse Nuria Simo, die in 2009 chief information officer bij het concern werd. 

In de tender bleven Atos Origin en Fujitsu als finalisten over. Dat de keuze op de laatste ict-dienstverlener viel zou onder andere te maken hebben met de Duitse vestiging van Fujitsu. Die is groot genoeg om de activiteiten van FrieslandCampina in Duitsland en Oost-Europa goed te ondersteunen.

HP haalde het niet

Een andere belangrijke kandidaat voor de order, HP, haalde het niet. De automatiseerder regelde het beheer voor Campina, voordat dit zuivelconcern eind 2008 met concurrent Friesland Foods fuseerde. Eigenlijk voerde Ordina het desktopbeheer vanaf medio 2004 uit, maar dat bedrijf verkocht een krap jaar later zijn werkplekbeheertak, inclusief het Campina-contract, aan HP. Campina kende ook lange tijd een eigen it-club: Commit. Die werd in 2001 verkocht aan PinkRoccade.

Friesland Foods heeft eind jaren negentig, begin jaren 2000 een deel van de it uitbesteed aan onder andere EDS en Unisys. Niet altijd met even veel succes. De laatste jaren zou het concern het beheer zelf hebben uitgevoerd.

FrieslandCampina

Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Zo'n 15.000 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten. De producten zijn in meer dan honderd landen te koop. Ingrediënten worden wereldwijd verkocht. De belangrijkste regio's zijn Europa, Azië en Afrika. In 2009 bedroeg de omzet van het concern 8,2 miljard euro. FrieslandCampina heeft 20.000 medewerkers in vierentwintig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Regelrecht afgaan op een ramp. Hoe kan fujitsu in hemels naam zo'm contract leveren. Binnen 6 maanden gaan we de eerste geruchten horen over problemen

Hoe kom je erbij dat zij dat niet zouden kunnen waarmaken?

Heb jij wel eens gekeken naar hun org? Hals 2009 "wij gaan 200 man aannemen". Toen we gaan er 400 ontslaan. Je weet toch wel dat ze dan maar max 200 overhouden in NL. Fr zwaar in de problemen, GR geen schaal grote, verder hebben ze wel wat in Portugal. Go team

Dat Fujitsu, ondanks moeilijke tijden, zo'n contract toch weet binnen te halen vind ik benoemenswaardig, na het onlangs verlengen van het Air-France/KLM contract is dit weer een stap in de goede richting voor ze. Organisatorisch kunnen ze het zeker aan en ik wens al mijn ex-collega's daar dan ook alle sterkte en wijsheid om dit goed op te starten. De les die ze in 2009 geleerd hebben zullen ze zeker niet gauw vergeten denk ik en ze zullen nu zeker niet van de toren gaan blazen dat ze nu ineens weer een heleboel mensen nodig gaan hebben. En ehhh Jansesn.......... GR??? We weten allemaal hoe het met de finaciële situatie in Griekenland gesteld is, dus dat is niet zo verwonderlijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-16T16:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.