NIVEL besteedt ICT uit aan OGD

Dit artikel delen:

Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) besteedt zijn ict-activiteiten uit aan dienstverlener OGD uit Delft. Het betreft werkplekondersteuning, helpdesk, webhosting, it-projecten en advisering op het gebied van beheer en infrastructuur. De twee partijen sluiten een contract voor drie jaar met de optie tot verlenging van een jaar.

Nivel voert toegepast beleidsonderzoek uit voor beleidsmakers in de gezondheidszorg. Bij het instituut werken ongeveer 180 mensen. OGD voert een deel van de werkzaamheden uit op de locatie van Nivel in Utrecht. Een ander deel vindt op afstand plaats vanuit de vestigingen van OGD in Utrecht en Delft. OGD zorgt verder voor de hosting van twee websites vanuit het eigen datacenter in Hoofddorp.

Nivel koos voor OGD na een onderhandse aanbesteding. Het instituut stelt dat het door de uitbesteding van alle it-activiteiten zich nu volledig kan richten op de kerntaken, terwijl de beschikbaarheid en beveiliging van data en systemen zijn gewaarborgd.

OGD

OGD (Operator Groep Delft) zegt met de nieuwe opdracht zijn positie als automatiseerder in de zorgsector te hebben versterkt. Het bedrijf werd in 1987 opgericht door een groep Delftse studenten die als operators verantwoordelijk waren voor het beheer van een mainframe bij een Delfts bedrijf.

De dienstverlener breidde zijn werkzaamheden uit en ontwikkelde het helpdeskregistratiesysteem TOPdesk. Op basis hiervan begon het bedrijf met het ondersteunen van it-afdelingen. Vandaag de dag werken er zo'n zevenhonderd medewerkers, verdeeld over vestigingen in Delft, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Enschede. Recent won OGD nog een tender bij de provincie Utrecht, waarbij het als mantelpartij voor helpdesk- en beheerdiensten is geselecteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-11T12:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.