Ordina verruilt HP voor Getronics

Handen schudden

Ict-dienstverlener Ordina heeft het beheer van de circa 3500 interne werkplekken ondergebracht bij Getronics. Die dienstverlener heeft per 1 juli 2010 de opdracht overgenomen van HP. Ordina wil besparen op de kosten voor het beheer van de werkplekken van de eigen medewerkers en sloot een nieuw contract met een nieuwe leverancier.

De dienstverlener en werkplekbeheerder willen niet kwijt voor welke periode de overeenkomst is afgesloten en wat de contractwaarde is.

De keuze voor de nieuwe werkplekbeheerder is ingegeven door kostenbesparingen. Ordina wil tussen 2008 en 2011 ongeveer vijfentwintig miljoen euro aan kosten besparen. Dat gebeurde onder andere al door een reorganisatie in 2009.

Saillant detail is dat Ordina in 2006 zijn desktopmanagement-activiteiten verkocht aan HP, waarmee het toen nog innig samenwerkte op beheergebied.

Het bedrijf maakte bij de presentatie van cijfers over het eerste halfjaar van 2010 bekend dat het vijf miljoen meer bespaard heeft dan de aanvankelijk nagestreefde vijfentwintig miljoen euro.

Minder huur

Navraag leert dat die extra besparing van 5 miljoen euro voortkomt uit het sluiten van een nieuw contract voor werkplekbeheer. Daarnaast zorgt heronderhandeling van de huurcontracten, waardoor de huisvesting goedkoper uitvalt, voor kostenreductie. Zo vertelt een woordvoerder van Ordina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-26T08:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.