Equaterra trekt sourcingsexpert Erik Beulen aan

Adviesbureau EquaTerra versterkt zijn Nederlandse sourcingpraktijk met professor Erik Beulen, die per 1 november aantreedt als principal consultant. Beulen is specialist in internationale it-sourcingrelaties en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, waar hij houder is van de Global Sourcing Leerstoel. Hij was werkzaam bij Accenture.

Bij EquaTerra gaat Beulen klanten adviseren over uitbestedingstrajecten. Hij komt van Accenture vandaan, waar hij als senior manager zich de afgelopen vijf jaar bezighield met (internationale) sourcingsvraagstukken. Daarvoor werkte hij ruim tien jaar bij Atos Origin.

'Ik heb klanten zien worstelen met het sourcingvraagstuk. Niet alleen over contractuele afspraken, maar ook over serviceniveaus, boeteclausules en aansprakelijkheden. Ook afspraken over de continuïteit gedurende de looptijd van het contract en bij contractbeëindiging zijn essentieel. Welke garanties moeten er worden gevraagd aan leveranciers? Ook zie ik klanten steeds meer kiezen voor de mogelijkheden uit te besteden in opkomende economieën. India en China zijn daarbij belangrijk, maar ook landen als de Filippijnen en Brazilië zijn sterk in opkomst', aldus Beulen.

Strip

In 2008 werd Erik Beulen benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 1993 heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan naar uitbesteden, ook in opkomende economieën, bestuursmodellen en het beheren uitbestedingsrelaties. Tot zijn meest opvallende publicatie hoort het stripboek 'Survive Outsourcing'. Beulen liet een stripalbum over outsourcing maken om het onderwerp beter onder de aandacht te brengen bij zijn studenten.

Nevenfuncties

Erik Beulen is lid van de Editorial Advisory Board of Journal of Cases on Information Technology (JCIT) en International Journal on IT/Business Alignment and Governance (IJITBAG) en actief in het Platform Outsourcing Nederland. Beulen is verder expert bij het topic Outsourcing van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

- waarom heeft Erik bij Equaterra gesolliciteerd en niet direct bij KPMG? -Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-27T15:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.