E.ON besteedt ICT uit aan HP en T-Systems

E.on Kraftwerke in het Duitse Staudinger

De Duitse energieleverancier E.on besteedt een groot deel van zijn ict-activiteiten uit aan HP en T-Systems. HP wordt verantwoordelijk voor de datacentra en het werkplekbeheer, T-Systems krijgt de verantwoordelijkheid over de netwerk- en telecommunicatiediensten. Ruim 1400 medewerkers van E.on IT stappen over, de meesten naar HP. Op 9 december 2010 wordt het definitieve miljardencontract getekend.

E.on is een internationaal opererend energieconcern (dertig landen, 88.000 werknemers en in 2009 een omzet van 82 miljard euro). Het bedrijf is ook in Nederland actief (achthonderd medewerkers met een hoofdkantoor in Rotterdam). Volgens directielid Marcus Schenck opereert E.on in een zeer competitieve markt en moet het zo kostenefficiënt mogelijk opereren. Daarnaast wil het beschikken over een flexibele ict-infrastructuur waarmee het snel wil kunnen inspelen op commerciële ontwikkelingen. Door de ict-uitvoering onder te brengen bij specialisten verwacht het energieconcern deze doelstellingen te realiseren.

De uitbesteding is onderdeel van een groter programma om de kosten terug te dringen en de organisatie te stroomlijnen. De ict-activiteiten die op de een of andere manier te maken hebben met veiligheid blijven overigens in huis, bij E.on IT. De automatiseringsdivisie krijgt ook de rol van regiepartner. De 1400 werknemers gaan in het voorjaar over naar de it-partners.

Anonieme bronnen

Voor T-Systems is de op handen zijnde overeenkomst het eerste grote contract op de Europese energiemarkt. Contractwaarden zijn niet bekendgemaakt, maar volgens anonieme bronnen die de Frankfurter Allgemeine Zeitung raadpleegde, zou het gaan om een vijfjarig contract met een totale waarde van drie miljard euro. Daarvan zou het HP-deel twee miljard waard zijn, en dat van T-Systems één miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-24T13:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.