T-Systems runt rekencentra FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft het rekencentrumbeheer ondergebracht bij één partij: T-Systems. IBM, dat net als T-Systems en aantal andere partijen beheerdiensten verleende, vist daarmee achter het net. Eerder besteedde het zuivelconcern het werkplekbeheer en eerstelijnshelpdesk uit aan Fujitsu en sloot het een softwarestandaardisatiecontract af met IBM.

Bronnen rondom het bedrijf hebben de overeenkomst bevestigd. Zowel FrieslandCampina als T-Systems waren niet in staat een inhoudelijke reactie te geven. Het zuivelconcern is bezig met een standaardisatie- en rationalisatieslag na de fusie eind 2008 (van Campina en Friesland Foods).

Daarbij wil het met een beperkt aantal voorkeursleveranciers werken en ict-systemen zoveel mogelijk standaardiseren. De rekencentrumactiviteiten werden bijvoorbeeld door diverse partijen uitgevoerd. Dat is nu in de handen van één partner gelegd: T-Systems.

Zuivelconcern

Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Zo'n vijftienduizend leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten. De producten zijn in meer dan honderd landen te koop. Ingrediënten worden wereldwijd verkocht. De belangrijkste regio's zijn Europa, Azië en Afrika. In 2009 bedroeg de omzet van het concern 8,2 miljard euro. FrieslandCampina heeft twintigduizend medewerkers in 24 landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor zover ik weet is men daar al bijna andehalf jaar mee bezig...

Vraag me af of FrieslandCampina het artikel over T-Systems met Shell en Philips gelezen heeft.

Wel leuk om te zien dat deze twee artikelen (Shell/Philips en Campina) op dezelfde pagina staan. Ik denk dat iemand bij Campina zich nu wel heel erg zorgen aan het maken is. Ik durf the wedden dat ze niet even een referentie bezoekje hebben afgelegd. Zou Eindhoven of Amsterdam dan toch te ver rijden zijn vanuit Leeuwarden. Ja ze moeten wel de grens over en Nederlands spreken als Fries is toch ook wel moeilijk. Duits wordt dan toch al wel makkelijker.

Affijn, de bonus voor die snuiter zal wel binnen zijn en de gevolgen moeten maar weer afgewacht worden.

Oh, nog even tussen twee haakjes meneer Campina, in Friesland spreken ze toch wel Indiaas of Maleis? Want dat is nu de taal die jullie als gebruiker moeten gaan spreken mocht er zich een probleem voordoen in jullie datacenter. (Aan den lijve ondervonden dua laat je niets wijs maken door TS vertegenwoordiger.)

Zoals in het artikel staat, voerde T-Systems al een deel van de werkzaamheden uit (op basis van een tijdelijk contract). Nu mag het bedrijf dus al het rekencentrumbeheer uitvoeren.

Inderdaad, goed lezen is niet voor elke respondent weggelegd. Het artikel over Shell en Philips geeft niet concreet aan waarover men niet tevreden is. Campina heeft ervaring met T-systems, dus kan zelf een weloverwogen beslissing maken. Dus suggestieve conclusies trekken van respondenten zou best wat minder mogen...

Daarnaast is er ook weinig Fries aan Friesland Campina. Vestigingen zitten meer in Utrecht, Gelderland en Brabant, vooral wat de IT aangaat.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-04T11:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.