Getronics profiteert van mislukte tender RWS

De nieuwe aanbesteding van Rijkswaterstaat (RWS) voor het beheer van werkplek- en datacentrumdiensten volgt in de loop van dit jaar. Het is de opvolger van de mislukte gunning aan Capgemini. De contracten met de huidige leveranciers zijn verlengd. Vooral Getronics profiteert hiervan. Het bedrijf is de grootste werkplekbeheerder bij Rijkswaterstaat en helpt mee met de centralisatie van het beheer in één rekencentrum.

Eerder meldde Rijkswaterstaat dat het de heraanbesteding in de tweede helft van 2009 zou uitschrijven, maar die volgt nu in de loop van 2011 (met een migratiepad dat doorloopt tot in 2012). Dat betekent dat de contracten met de huidige leveranciers zijn verlengd. Daarvan is Getronics de belangrijkste werkplekbeheerder. Rijkswaterstaat heeft ervoor gekozen om alvast te beginnen met het centraliseren van het werkplekbeheer in één datacentrum.

Getronics helpt mee met de migratie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een datacentrum van moeder KPN (het huurcontract is met een jaar verlengd tot medio 2012; kosten: 2,18 miljoen euro). Daarnaast is het Microsoft-contract verlengd (waarde: 5,9 miljoen euro), waarbij Getronics de softwarelicenties regelt voor de kantoorautomatisering van Rijkswaterstaat.

Verlenging

Rijkswaterstaat meldde eind 2009 aan de markt dat het contract met Capgemini ontbonden zou worden. Beide partijen sloten in 2007 een 7,5-jarig contract van 230 miljoen euro (met onderaannemer HP). In november 2009 werd het migratietraject echter stilgelegd, na aanhoudende storingen. Met Capgemini is afgesproken dat de automatiseerder tot 2012 een paar taken, die het al had overgenomen, blijft uitvoeren. Een andere partner is Avance die nog beheer- en helpdeskwerkzaamheden verricht voor Rijkswaterstaat, directie Oost-Nederland. Het inhuurcontract met Avance is vorig jaar verlengd tot 1 juli 2012 (contractwaarde: 900.000 euro).

Consultatie

Rijkswaterstaat zoekt nu naar een nieuwe partij voor het beheer van zo'n negenduizend werkplekken en het rekencentrum. De beheerder van het nationale netwerk van wegen en vaarwegen wil de nieuwe tender (het Programma Kantoorautomatisering en Rekencentrum) ditmaal extra zorgvuldig voorbereiden. Daarom is er gekozen om het versnipperde werkplekbeheer bijeen te brengen, voordat deze taak in 2012 opnieuw wordt uitbesteed. Ook heeft er een marktconsultatie plaatsgevonden. Uitgangspunt is dat Rijkswaterstaat met één partner in zee gaat, maar aan marktpartijen is ook advies gevraagd over een eventuele verkaveling van de opdracht, meldt woordvoerster Sonja Kok van de Data-ICT-Dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat wil je ook, als de medewerkers keihard werken en de klant (RWS) daar zeer tevreden mee is, maar je hebt een management wat niet goed weet te functioneren. Sturen zonder visie levert een dollemansrit op.

Succes aan de opvolgers van Capgemini en veel plezier met deze opdracht.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-05T11:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.