HP voegt dienstentak samen met ESSN

HP voegt zijn dienstendivisie Technology Services samen met de divisie Enterprise Servers, Storage en Networking (ESSN). Het doel hiervan is om meer te profiteren van de groeiende vraag naar diensten als business process outsourcing (bpo) en applicatiediensten. Dit meldt HP-ceo Leo Apotheker tijdens de presentatie van de tweede kwartaalcijfers 2011.

Volgens de topman ondergaat HP de komende tijd een ‘significante transformatie op het gebied van diensten'. De combinatie van HP Technology Services en HP Enterprise Servers, Storage en Networking (ESSN) moet leiden tot meer verkoop van producten en diensten aan grootzakelijke gebruikers, zo hoopt Apotheker. Deze nieuwe combinatie wordt geleid door Dave Donatelli, voorheen ook werkzaam bij EMC. Om meer verticale it-oplossingen aan de man te brengen zet HP de nieuwe divisie HP Business Solutions Group op, zegt Apotheker.

Voor Enterprise Services (combinatie van EDS en HP's voormalige Managed Services) wordt een nieuwe executive vice president aangezocht. Deze nieuwe evp gaat direct aan Leo Apotheker rapporteren. Tot de nieuwe evp is gevonden zal Ann Livermore, evp van HP's Enterprise Business, deze tak leiden. Reden hiervoor is het groeiende belang van services voor HP. Het doel hiervan is om meer te profiteren van de groeiende vraag naar diensten als business process outsourcing (bpo) en applicatiediensten, aldus de leverancier.

Business analytics

Apotheker zegt verder te investeren in consultingdiensten, het moderniseren van applicaties, business analytics en mobiele oplossingen die worden aangeboden vanuit de dienstenorganisatie. Daarvoor zal nieuw verkoop- en technisch talent worden gezocht, aldus de topman van HP.

Volgens Apotheker heeft HP altijd een goede dienstenstrategie gehad, maar werd er de afgelopen jaren niet genoeg in een aantal dienstenonderdelen geïnvesteerd. Zonder namen te noemen werd gerefereerd aan voormalig HP-topman Mark Hurd, die HP in de zomer van 2010 verliet. Hurd heeft tijdens zijn bewind veel bezuinigd binnen HP. De omzet uit HP-diensten groeide het afgelopen tweede kwartaal 2011 met 2 procent. Die groei moet volgens Apotheker veel hoger worden door het moderniseren van de dienstenstrategie.

Electronic Data Systems (EDS)

De modernisering van HP's diensten komt bijna twee jaar na de overname van Electronic Data Systems (EDS), de dienstverlener die voor 13,9 miljard dollar werd gekocht. HP wil met het moderniseren van zijn diensten sterker concurreren met een partij als IBM Global Services. In 2010 bedroeg de omzet uit HP's dienstentak 34,93 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Business process outsourcing (bpo) en applicatiediensten zitten onder enterprise services en niet onder technology services. Ik zie dan ook niet in hoe Technology services samenvoegen met ESSN gaat leiden tot meer BPO en applicatiediensten?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-18T09:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.