CCS krijgt SAS 70 Type II van Ernst & Young

Softwaredienstverlener in de verzekeringsmarkt CCS heeft van adviesbureau Ernst & Young een SAS 70 Type II-verklaring ontvangen voor zijn in-house outsourcing-dienstverlening. Bij deze dienst verzorgt CCS het technisch systeem- en applicatiebeheer van de Level-7 applicatie voor zijn klanten. Vorig jaar heeft CCS al een SAS Type I-verklaring ontvangen.

SAS 70 (Statement on Auditing Standards nr 70) is een internationaal erkende assurancestandaard en is ontwikkeld door het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Het onderzoekt of de dienstverlenende organisatie genoeg beheersmaatregelen treft en of die ook effectief zijn en worden nageleefd. Elk jaar rapporteert een onafhankelijk accountant- of auditkantoor hierover. De audit bij CCS heeft plaatsgevonden op beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging, incident- en changemanagement, monitoring en operations en SLA-management. De opvolger van SAS 70 is de ISAE 3402 standaard: Assurance Reports on Controls at a Service Organization.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe onafhankelijk is een assurance verklaring opgesteld door een auditor, waarvan de gebruiker van de verklaring de klant is van deze auditor? Wij van WC-eend adviseren WC-eend...

SAS70 verklaring wordt gevraagd door de klant(en)van de in-house outsourcing-dienstverlener.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-27T14:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.