Imtech: ICT-omzet groeit, reorganisatie Benelux

groei cijfers vergrootglas grafiek

Technisch- en ict-dienstverlener Imtech ziet de omzet uit ict-opdrachten over het eerste halfjaar van 2011 groeien ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Dat zegt een woordvoerder in toelichting op de cijfers over de eerste zes maanden van 2011. Het bedrijf als geheel boekt een winst van 60,7 miljoen euro, 6 procent meer dan in 2010. De opbrengsten stegen met 13 procent tot 2,29 miljard euro. Van de landenorganisaties blijft alleen de Benelux achter. Het dienstenbedrijf gaat daar reorganiseren.

De Goudse dienstverlener meldt meer opdrachten uit te voeren op het gebied van ict-beheer, datacenterdiensten, bi, erp en SAP dan in dezelfde periode in 2010. Dat wordt niet onderbouwd met cijfers. De ict-activiteiten zijn ondergebracht in de divisie ICT, Traffic en Marine. De omzet van die divisie als geheel daalde met 3 procent naar 521 miljoen euro (538 euro  in 2010 ).Volgens het Goudse bedrijf komt die daling door tegenvallers in de maritieme-tak.

Imtech kampte eerder met tegenvallende ict-opdrachten maar stelt dat daar nu een kentering plaatsvindt. Imtech-woordvoerder Pieter Koenders meldt dat de dienstverlener twee- tot driehonderd ict'ers gaat werven. De dienstverlener telt ongeveer tweeduizend medewerkers die zich specifiek met ict bezighouden. De Nederlandse tak van Imtech telt ongeveer zeshonderd ict'ers.

Reorganisatie Benelux

Bij de landenorganisaties UK, Ierland &Spanje, Duitsland &Oost-Europa en Noord-Europa zijn de opbrengsten en orders gegroeid. Het gaat voornamelijk om technische diensten. Soms is er sprake van ingebedde software maar zolang een opdracht niet ict als kerntaak heeft, wordt het werk toegeschreven aan de landenorganisatie en niet aan de divisie ICT, Traffic Marine.

De Goudse dienstverlener kondigt aan dat de Benelux-organisatie moet reorganiseren. Met name door de daling van nieuwbouwprojecten nemen opdrachten af. Imtech levert bijvoorbeeld klimaatbeheersingsystemen voor nieuwe gebouwen.

Vierhonder man minder

In de Benelux is afscheid genomen van vierhonderd van de bijna zevenduizend medewerkers die er in juli 2010 werkten. Dat is een daling van 6 procent. Volgens de woordvoerder zijn daarbij geen gedwongen ontslagen gevallen.

Er zijn delen van de organisatie samengevoegd. Het gaat bijvoorbeeld om vestigingen in het Zuiden van Nederland die zijn ondergebracht in een nieuw kantoor in Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Imtech, CG, Atos etc etc, allemaal berichten dat reorganisaties in Benelux nodig zijn wegens achterblijvende omzet/winst.
Wat is dit voor signaal:
Krimpt de ICT markt in de Benelux (minder klantvraag, sterke prijsdruk) of lopen de SI's in de Benelux voorop in offshoring?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-02T14:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.