Overheid en Benelux drukken cijfers Logica

Een daling van ict-investeringen bij de overheid en dalende omzetcijfers in de Benelux drukken de resultaten van ict-dienstverlener Logica. Het bedrijfsresultaat daalde 11 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2011 en kwam uit op 83 miljoen pond, omgerekend 95 miljoen euro. De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2011 met 5 procent tot 1,998 miljard pond (2,3 miljard euro).

In de Benelux vielen vooral de resultaten in de publieke sector tegen. De omzet uit ict-opdrachten bij de overheid daalde met 20 procent. Ook de omzet uit ict-diensten voor financiële instellingen daalde met 3 procent.

De omzet uit opdrachten in de sector handel, transport en industrie steeg met 13 procent. De totaalomzet van de Benelux daalde 6 procent tot 242 miljoen pond. Van de landenorganisaties zagen alleen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk de omzet dalen. Frankrijk, Zweden en Noord-Centraal Europa boekten wel meer omzet.

Ahold

De dienstverlener sloot in het tweede kwartaal van 2011 een overeenkomst met supermarktconcern Ahold. De opdracht voor de ontwikkeling van een systeem voor salaris- en personeels-administratie heeft een waarde van 70 miljoen euro.

Verwachting tweede helft 2011

Logica verwacht dat de omzet in de tweede helft van 2011 even sterk groeit als in de eerste zes maanden van 2011. Het bedrijf verwacht ook dat de winstgevendheid hoger uitkomt dan in 2010. De ict-dienstverlener heeft in de eerste helft van het jaar 15 procent meer nieuwe orders binnengehaald dan in 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-08T10:57:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.