Capgemini beheert ICT van USG People

Handen schudden

Uitzendorganisatie USG People besteedt het ict-beheer uit aan Capgemini. De beheerdiensten worden vanuit India en Nederland uitgevoerd. Als gevolg van de uitbesteding treden 41 USG-medewerkers in dienst bij Capgemini. Het beheercontract heeft een looptijd van vijf jaar. Van de overeenkomst zijn geen financiële details bekendgemaakt. De USG-medewerkers die overstappen, blijven voorlopig vanuit de vestiging in Almere werken.

Het beheercontract omvat volgens de ict-dienstverlener enkele duizenden werkplekken als laptops, desktops en thin clients en het beheer van de applicaties en de servicedesk. De opdracht omvat het beheer van de Nederlandse organisatie van USG.

Het bedrijf kampt al enige tijd met een teruglopende vraag naar specialistisch uitzendpersoneel en kijkt kritisch naar de bedrijfskosten.

In aanloop naar de uitbesteding werd afgeweken van het geijkte pad van een informatieronde en een ronde waarin de dienstverlener een contractvoorstel doet. USG koos voor de diensten van Capgemini na een serie workshops.

Europese organisatie

USG richt zich op uitzending, detachering en hr-dienstverlening. Volgens beleggers behaalt het bedrijf 40 procent van de omzet in Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf ook vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. Het bedrijf staat genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-09T16:47:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.