Imtech scoort forse Franse uitbestedingsorder

De Franse pakketleverancier Exapaq besteedt de uitvoering van al zijn ict-diensten uit aan Imtech. Met het contract is een waarde van zestig miljoen euro gemoeid. Exapaq is een dochteronderneming van de Franse Post (La Poste) en verwerkt meer dan 47 miljoen pakketten per jaar. De Nederlandse technische dienstverlener is met zijn ict-dienstenaanbod actief in Frankrijk na de overname van ILS Gruppe in 2009. Imtech richt zich in Frankrijk in het bijzonder op het verlenen van ict-diensten aan logistieke dienstverleners.

Imtech wordt bij Exapaq verantwoordelijk voor het beheer van de ict-omgeving inclusief het netwerk. Er gaat geen personeel over naar Imtech. Het bedrijf gebruikt zijn eigen logistieke systemen met als doel te komen tot een organisatiebreed geïntegreerd softwareplatform. Imtech bedient met dit platform in Europa ook andere logistieke dienstverleners, zoals DHL, City Express (een dochteronderneming van de Oostenrijkse Post) en Slovenia Post.

Volgens woordvoerder Pieter Koenders heeft Imtech deze activiteit in huis gehaald na de overname van ILS Gruppe in 2009. Dit bedrijf, tegenwoordig Imtech ICT Austria hetend, is gespecialiseerd in logistieke pakketten en Europees actief. ILS Gruppe heeft bijvoorbeeld een vestiging in Straatsburg, van waaruit Exapaq wordt ondersteund. Het nieuwe contract betekent een flinke uitbreiding van de activiteiten die Imtech al deed voor de pakjesbesteller en het moederbedrijf La Poste. Het bedrijf wil het platform, dat het inzet bij Exapaq, ook aanbieden aan andere logistieke dienstverleners in Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-11T16:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.