Opstartkosten drukken winst T-Systems

T-Systems heeft in het tweede kwartaal van 2011 een omzet van 2,3 miljard euro geboekt. Dit is een stijging van 1,5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De operationele winst daalde echter van 56 naar 22 miljoen euro. Volgens het Duitse ict-concern is die daling te wijten aan opstartkosten van grote contracten die vorig jaar gesloten zijn. Het aantal werknemers steeg in het tweede kwartaal met 1,6 procent naar 48.254 medewerkers ten opzichte van vorig jaar.

T-Systems kreeg in het tweede kwartaal een aantal orders die van belang zijn voor toekomstige omzetcijfers, waaronder olie- en gasmaatschappij Total, het Zwitsers handelshuis Valora en automobielleverancier Magna. De ict-dochter van Deutsche Telekom zag de extern behaalde omzet in het tweede kwartaal van 2011 met 1,7 procent stijgen. De internationale omzet (buiten Duitsland) nam zelfs toe met 3,1 procent. Daarentegen kreeg de omzet, in vergelijking met het tweede kwartaal van 2010, een tik door het wegvallen van Deutsche Post DHL als opdrachtgever.

Naar activiteit

Naar activiteit bekeken deed T-Systems het goed op het gebied van systeemintegratie (omzetstijging van 437 miljoen naar 464 miljoen euro) en telecomdiensten (van 748 miljoen naar 770 miljoen euro). Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010 daalde de opbrengsten op het vlak van desktopbeheer (van 361 miljoen naar 340 miljoen euro) en rekencentrumdiensten (van 777 miljoen naar 775 miljoen euro).

In het boekjaar 2010 genereerde T-Systems een omzet van 9,1 miljard euro. Na een half jaar in 2011 staat de teller op 4,54 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-17T13:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.