Markt trekt nieuwe klanten aan

IT-outsourcing groeit naar 313 miljard dollar

De omzet in de dienstenmarkt voor it-outsourcing groeit in 2011 naar 313,2 miljard dollar. Dat is een groei van 6,9 procent vergeleken met 2010. Tot en met 2015 groeit de markt gemiddeld met 4,6 procent. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner.

Volgens het onderzoek van Gartner, waarbij 47 grote it-outsourcers werden betrokken, is 62 procent van de respondenten dit jaar van plan in omzet verder te groeien. Dat moet gebeuren door nieuwe investeringen van it-outsoucers op het gebied van cloud computing, energievoorzieningen en een ‘as a service'-aanbod. Meer dan 60 procent van de respondeten zegt te investeren in nieuwe cloud- en SaaS-technologieën.

Minimaal de helft van de it-outsourcers investeert 2 tot 5 procent van hun omzet in marketing. Dat is veel, want normaal wordt 1 tot 3 procent van het budget daaraan uitgegeven. Maar er wordt nog meer uitgegeven aan verkoopactiviteiten. Ongeveer tweederde van de it-outsourcers investeert dit jaar meer dan 6 procent van de totale omzet in verkoopactiviteiten.

Ongeveer 45 procent van de it-outsourcers zegt dat het winnen van nieuwe klanten dit jaar de hoogste prioriteit heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-14T08:24:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.