Omzet Atos daalt het hardst in Benelux

Crisis

De omzet van de Benelux-tak van ict-dienstverlener Atos is in het derde kwartaal van 2011 met 7 procent gedaald naar 242 miljoen euro. Concernbreed daalde de omzet met 0,3 procent tot 2,093 miljard euro. De dienstverlener kampt in Nederland met tegenvallende ict-investeringen in de financiële en publieke sector. Dat meldt directeur Thierry Breton in een toelichting op cijfers van het derde kwartaal 2011.

De Benelux-organisatie kijkt kritisch naar de inzet van personeel en schoolt waar nodig mensen om, meldt Breton. Daarnaast vermindert de dienstverlener in de lage landen het aantal onderaannemers om de winstmarge te verbeteren. Het bedrijf stelt dat de tarieven in Nederland inmiddels stabiel zijn. Het bedrijf licht toe dat in België de omzet in alle divisies is gestegen.

De dienstverlener geeft geen uitsplitsing van de omzet per divisie per land. Concernbreed daalde de omzet uit advieswerk en technische diensten (Consulting & Technology Services) het hardst, namelijk met 9,2 procent tot 136 miljoen euro. De omzet van de divisie System Integration daalde met 4,1 procent tot 528 miljoen euro.

De omzet van de divisies Hi-Tech Transactional Services & Specialized Businesses steeg met 2,3 procent naar 421 miljoen euro. De divisie Managed Services zette 2,1 procent meer om. Daardoor steeg de omzet uit de kernactiviteiten van de dienstverlener naar 1,007 miljard euro.

Zorgenkindje

Ook in Frankrijk daalde de omzet fors in, namelijk 5,8 procent. De omzet kwam daar uit op 228 miljoen euro. In Noord-Amerika werd 7,7 procent meer omzet behaald (125 miljoen euro). In de regio's Noord & Zuid-West Europe steeg de omzet met 6,8 procent naar 108 miljoen euro.

Benelux blijft een zorgenkindje binnen het concern. Ook in 2009 daalde de omzet van het bedrijf het hardst in de Benelux. In het derde kwartaal van 2010 presteerden andere landenorganisaties slechter, maar in het derde kwartaal van 2011 daalt de omzet opnieuw het hardst in de Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit de gerelateerde artikelen:
05-02-2009 Omzet Atos Origin daalt alleen in Nederland
29-07-2009 Omzet Atos Origin daalt het meest in Benelux
16-10-2009 Omzet Atos Benelux daalt nog steeds
13-10-2010 Omzet Atos Benelux daalt 'gemiddeld'
25-10-2011 Omzet Atos daalt het hardst in Benelux

Welke conclusie moet ik hieraan koppelen? Over 5 jaar /kan/ Atos geen mail meer versturen?

Nou, de cijfers van de andere BigFive (Cap, LogicaCMG etc..) komen nog. Ben benieuwd. De crisis is al 2-3 jaar aan de gang en er komt naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe overwaaien. Dus ik vrees dat de omzetten komende periode nog steeds een dalende trend zullen laten zien. Leuke sfeer in de boardrooms!

Atos is met name in de Benelux hard bezig met offshoring wat leidt tot kostenverlagingen. Klanten profiteren hier hard van mee en dat heeft dus omzetderving tot gevolg. Ben benieuwd in welke mate deze oorzaak bijdraagt aan de 7 procent omzetdaling.

@Evert, ja precies. Hoe staat het met de bruto / netto winst?
Meer outsourcing is minder personeel en minder kosten en blijkbaar minder omzet. Straks blijven er nog een paar Benelux managers over met minder omzet, maar wel met meer bonus !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-25T11:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.