Ciber breidt Indiase divisie fors uit

'Geen gevolgen voor Nederlandse banen'

Ict-dienstverlener Ciber breidt uit in India. Het dienstenbedrijf opent een tweede vestiging in de Indiase stad Bangalore. De Indiase organisatie groeit met 750 man naar ruim tweeduizend medewerkers. De uitbreiding is volgens Ciber een gevolg van de groeiende klantvraag naar offshore ict-diensten. De groei van de Indiase organisatie kost geen banen bij Ciber Nederland, verzekert het dienstenbedrijf.

De Indiase uitbreiding betreft support- en beheerdiensten. Daarnaast levert Ciber steeds vaker ict-diensten waarvoor hooggekwalificeerd personeel nodig is. Het gaat om hoogopgeleide ict'ers die in Europa en de VS schaars zijn.

Volgens Wilco Jacobs van Ciber Nederland heeft de uitbreiding van de capaciteit in India geen gevolgen voor het Nederlandse personeel. Het zou gaan om een uitbreiding en niet om de verplaatsing van werk. Daarnaast benadrukt hij dat Ciber Nederland ongeveer tachtig vacatures heeft openstaan. Het gaat onder andere om SAP-, Java-, en Oracle-specialisten en Microsoft-ontwikkelaars.

Naast de tweede vestiging in Bangalore heeft Ciber ook een vestiging in de Indiase stad Chennai. Het dienstenbedrijf springt met de nieuwe vestiging in op de groeiende vraag naar uitbesteding aan lagelonenlanden (offshore). De Nederlandse tak van Ciber verhuisde in 2008 zijn bi-activiteiten naar India. Sinds 2005 is de Indiase organisatie gegroeid van honderd naar ruim tweeduizend man.

Ciber Nederland

Wereldwijd is Ciber actief in negentien landen. Er werken ruim achtduizend mensen bij de dienstverlener. Ciber Nederland heeft 550 man in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-31T16:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.