Ordina blijft hoopvol na moeilijke zomer

ordina

Ict-dienstverlener Ordina maakt de balans op na een moeilijke zomer. In Nederland daalde de omzet in het derde kwartaal van 2011 met 6,2 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. De bruto winst (ebitda) kwam uit op 2,3 miljoen euro, 17 procent lager dan in 2010. Ondanks de moeilijke zomer handhaaft het bedrijf de verwachtingen voor 2011 en meldt het dat de reorganisatie zijn vruchten afwerpt.

Bedrijfsbreed daalde in het derde kwartaal van 2011 de omzet uit voortgezette activiteiten met 3,9 procent naar 99,8 miljoen euro (103,9 miljoen euro in 2010). Directeur Stépan Breedveld: 'De economische onzekerheid is tijdens de zomermaanden duidelijk toegenomen. De resultaten over het derde kwartaal zijn een reflectie hiervan.'

Breedveld meldt dat er de afgelopen maanden belangrijke stappen zijn gezet om Ordina te reorganiseren. Er zijn indirecte functies geschrapt. Het bedrijf voert een nieuwe divisiestructuur door waardoor ook managementlagen verdwijnen en er worden regionale verkoopkantoren opgezet in Nederland en in België.

Daarnaast richt het bedrijf zich naast de overheid en financiële sector steeds meer op automatisering in de industrie. Daar wordt inmiddels ongeveer 30 procent van de omzet behaald. Die verschuiving heeft ook te maken met teruglopende ict-investeringen bij de overheid en financiële instellingen. Ordina sleepte onder andere een SAP-beheercontract bij ProRail binnen en levert, onderhoudt en beheert de logistieke en financiële applicaties van Agri Retail, de keten achter de Boerenbond-winkels.

Minder voltijdbanen

Het aantal voltijdbanen is in het derde kwartaal gedaald van 3104 aan het einde van het tweede kwartaal naar 3071 aan het einde van het derde kwartaal van 2011.

De netto schuldpositie was aan het einde van het derde kwartaal van 2011 56,4 miljoen. Dit is een daling van EUR 11,8 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal van 2010.

Ordina handhaaft de eerder afgegeven verwachting over heel 2011 van een bruto winst op basis van gelijke activiteiten (recurring EBITDA) van 16 mijoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met al dit goede nieuws zijn ze gewoon vergeten te melden dat ze ook nog maar eens 55 miljoen hebben bijgeleend vandaag.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-10T11:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.