Rolls-Royce ruilt HP in voor multisourcing

Capgemini krijgt regierol; langjarig contract HP (EDS) niet verlengd

Rolls-Royce heeft een driejarig outsourcingcontract afgesloten met Capgemini met een optie tot verlenging met nog eens twee jaar. De automatiseerder volgt daarmee HP op, dat sinds 1996 als voorkeursleverancier verbonden was aan de bouwer van motoren . Rolls-Royce voert tegelijkertijd een multisourcingmodel in. Capgemini krijgt hierbij de regierol en moet er als service-integrator op toezien dat de oplossingen van de verschillende leveranciers goed op elkaar aansluiten en gecentraliseerd worden aangestuurd.

Rolls-Royce sloot in 2000 een groot twaalfjarig outsourcingscontract met EDS (waarde van 2,2 miljard dollar). De samenwerking met EDS startte al in 1996. Na de overname van EDS door HP ging het in 2000 gesloten contract mee naar HP.  Nu de overeenkomst dit jaar afloopt vindt Rolls-Royce het tijd worden om een ander leveranciersmodel in te voeren. In plaats van een single sourcing model kiest de vliegtuigmotor-, scheepsmotor- en defensie- en energiegroep voor de inzet van meerdere voorkeurleveranciers. Op deze manier verwacht Rolls-Royce op een breder vlak te kunnen profiteren van de specialistische kennis die bij de verschillende partijen aanwezig is. Op deze manier wil de fabrikant de kwaliteit van de it-diensten verbeteren.

Afstemming

Om de onderlinge samenwerking in goede banen te leiden en de oplossingen van verschillende leveranciers op elkaar af te stemmen heeft Rolls-Royce Capgemini benoemd tot service-integrator. Samen met Rolls-Royce moet de ict-dienstverlener ervoor zorgen dat de diverse leveranciers een goede ondersteuning verlenen aan de internationale activiteiten van Rolls-Royce in vijftig verschillende landen (veertigduizend it-gebruikers). Rolls-Royce is een wereldwijd opererende aanbieder van aandrijfsystemen en aanverwante diensten in de civiele en militaire luchtvaart-, de scheepvaart en de nucleaire- en energiesector.

Verder wordt Capgemini verantwoordelijk voor het beheer van de bedrijfsinformatiesystemen bij Rolls-Royce, waaronder een groot aantal erp- en ketenbeheersystemen. De diensten van Capgemini worden geleverd door teams uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Polen en India.

Rolls-Royce kan nog niet bekend maken welke it-dienstverleners er naast Capgemini worden aangetrokken en of HP daarbij nog een rol speelt. Het contract met Capgemini gaat in na een transitieperiode die duurt tot eind 2012.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-22T11:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.