Dela besteedt ICT-beheer uit aan Simac

Pand Simac

Verzekeraar Dela heeft een contract getekend met ict-dienstverlener Simac ICT Nederland voor uitbesteding van ict-infrastructuurdiensten. Binnen het contract wordt ook de ict-omgeving vernieuwd met cloud computing-omgeving van Simac. De looptijd van het contract is vier jaar.

Ruim een half jaar geleden werden de eerste voorbereidingen getroffen voor invulling van het contractdat Dela gesloten heeft met Simac ICT. De benodigde ict-functionaliteit en -beschikbaarheid worden als dienstverlening van Simac afgenomen. In cloud-termen heet dit infrastructure as a service. De eerste maanden werden benut voor voorbereiding van de zogenaamde transitiefase. Deze complexe fase is nodig voor de overgang van de huidige naar de nieuwe situatie. Afgelopen weken werden de laatste puntjes op de i gezet waarna het contract formeel kon worden getekend.

‘Dela is voor zijn dienstverlening afhankelijk van goed functionerende systemen', licht Dela-directeur Jack van der Putten toe. ‘We hebben daarom een zeer zorgvuldig selectieproces doorlopen en hebben gekozen voor Simac. In België werken we al langere tijd samen met Simac en daar zijn we zeer tevreden over.'

Getronics Pinkroccade

Dela besteedde in 2007 het beheer van zijn datacenter uit aan het toenmalige Getronics Pinkroccade. Dat contract had een waarde van zo'n 2,5 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar. De deal was onderdeel van een grote moderniseringsslag. Onder de mantelnaam Nieuw D'elan zijn toen een aantal nieuwe projecten gestart die betrekking hadden op onder meer de bedrijfscultuur en het imago. Reden voor de uitbesteding van het datacenter was het realiseren van een hoge beschikbaarheid van de ict-systemen. Daarnaast voorzag de verzekeraar toen ook al dat er meer mogelijkheden gecreëerd moesten worden om innovatieve toepassingen te kunnen realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"zeer zorgvuldige selectie procedure: in België werkten ze al langer samen", dat is nu toch kwalitatief hoogstaande non-informatie, tenzij dat de selectieprocedure is, want dan kan die geheel in lijn met de primaire taak van de opdrachtgever als overleden (hoe toepasselijk...) beschouwd worden.
Wel nieuws zou het zijn als de stappen op hoofdlijnen gegeven worden van de selectieprocedure en wat voor soort criteria er gehanteerd zijn.

Er gaat wat dat betreft nog te veel mis in selecties, laat staan in "zorgvuldige" selecties. Daar is kennis en ervaring voor nodig, dat is wat anders dan aangegeven is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-27T11:29:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.