Mahindra Satyam ziet omzet en winst stijgen

Kantoor Mahindra Satyam

Kantoor Mahindra Satyam

De omzet van de Indiase ict-dienstverlener Mahindra Satyam is in het jaar voorafgaand aan 31 maart 2012 met 24 procent gestegen tot 64 miljard roepie (0,9 miljard euro). De winst voor aftrek van rentebetalingen, belasting en afschrijvingen (Ebitda) kwam uit op 10,2 miljard roepie (145,2 miljoen euro). Dat is een toename met 16 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Mahindra Satyam sloot het boekjaar af met een totaal personeelsbestand van 33.353 man, ruim vierduizend man meer dan een jaar eerder. Het verloop onder het personeel lag in het laatste kwartaal van het boekjaar 2012 op 15 procent, een daling met 7 procentpunt ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

In het boekjaar 2012 haalde Mahindra Satyam een aantal grote opdrachten binnen, zoals van een staat in het Midden-Oosten voor managed infrastructuur. Van een Britse uitgever kreeg het bedrijf een implementatie-opdracht van SAP Global Finance and Fulfilment (GFF) en Procurement Rollout met een looptijd van drie jaar.

Mahindra Satyam kondigde in april 2012 aan te fuseren met zijn moedermaatschappij Tech Mahindra, leverancier van telecom en aanvullende diensten. Beide bedrijven maken deel uit van de Mahindra Group, een Indiaas industrieel conglomeraat met een jaaromzet van 14,4 miljard dollar. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive branche, handel, retail en logistiek, informatietechnologie en infrastructuurontwikkeling.

BT

Tech Mahindra is een joint-venture met telecomleverancier BT, die een aandeel van 12,8 procent houdt in het fusiebedrijf. Dat kent een jaaromzet van zo'n 2,4 miljard dollar en heeft 75.000 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-24T11:08:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.