SSC-ICT neemt KPN-werkplekbeheer VROM over

De inbesteding van het werkplekbeheer voor het voormalige ministerie van Vrom, dat bij KPN lag, is afgerond. Het Shared Service Centrum ICT Den Haag (SSC-ICT) heeft de werkplekdiensten van het ict-concern overgenomen. Het gaat om meer dan tweeduizend werkplekken op 22 locaties. Dit moet volgens het Rijk een besparing opleveren van minimaal vijf miljoen euro op jaarbasis en maakt deel uit van het Uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst.

Alle taken en medewerkers van het voormalig ministerie van VROM zijn ondergebracht bij de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (BZK) en Infrastructuur en Milieu (I&M). Op de rol stond ook de inbesteding van het werkplekbeheer. Vrom had zijn ict-beheer jarenlang uitbesteed aan Getronics, dat later in handen kwam van KPN.

De werkplekken voor de ex-Vrom-ambtenaren zijn volgens de rijksbrede standaard DWR (Digitale Werkomgeving Rijk) ingericht. Gelijktijdig zijn 120 bedrijfskritische applicaties geïntegreerd en zo'n duizend mobiele telefoons uitgeleverd.

Ka-bedrijf Rijk

Het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT) Den Haag valt sinds 1 januari 2012 onder het Directoraat Generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijksdienst (DG OBR) van het ministerie van BZK. Het centrum wordt uitgebouwd tot het ka-bedrijf (ka = kantoorautomatisering) van de kerndepartementen in Den Haag. Bij de organisatie werken bijna driehonderd mensen. Zij beheren de kantoorautomatisering voor I&M, Sociale Zaken & Werkgelegenheid en Volksgezond, Welzijn & Sport. Daar is nu het deel van Vrom bijgekomen. De migratie stond op de planning voor 2012, net als het overhevelen van het werkplekbeheer van BZK.

De komende jaren staan de migraties van de ministeries van Veiligheid & Justitie (V&J), Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken, Financiën en Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) op de planning. Die moet in 2014 zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-18T00:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.