Omzet Capgemini daalt 14 procent in Benelux

Ict-dienstverlener Capgemini heeft de omzet in het derde kwartaal van 2012 in de Benelux met 13,8 procent zien dalen. De totale omzet steeg met 6,1 procent tot 2523 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 2378 miljoen euro. De organische omzetgroei kwam uit op 1 procent. Dit blijkt uit een summier persbericht naar aanleiding van de cijfers over het derde kwartaal.

De wereldwijde omzetgroei is een mix van sterke groei in de VS (11 procent) en een sterke krimp in Nederland (14 procent). In de overige gebieden was de omzetontwikkeling stabiel, zo groeide de omzet in het verenigd Koninkrijk met 1 procent.

Uitgesplitst naar bedrijfsactiviteit verloor Consulting 4 procent van de omzet ten opzichte van het derde kwartaal in 2011. 'Ook bij Sogeti is de vaart er een beetje uit', zegt financiële topman Nicolas Dufourcq van de Capgemini-groep in een toelichting op de cijfers. De omzet bij Cap-dochter Sogeti viel met 2,4 procent terug.

Volgens Dufourcq is de prijsontwikkeling voor projecten en consultancydiensten stabiel. 'Dat is erg goed nieuws. De prijzen zijn al een paar kwartalen achtereen stabiel.'

Nieuwe medewerkers

Aan het einde van het derde kwartaal telde de Capgemini-groep in totaal 123.229 medewerkers, een groei met 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. 'In India alleen al hebben wij in het derde kwartaal 10.000 nieuwe mensen aangenomen. Van alle nieuwe mensen bevond 52 procent zich in offshore-landen', vertelt Dufourcq. In totaal maken offshore-medewerkers 39 procent van het totaal uit. In India werken in totaal 38.731 mensen voor de Capgemini-groep. 

Het vierde kwartaal zal in grote lijnen lijken op het derde kwartaal, voorspelt Dufourcq. 'Wij houden vast aan de eerder gedane voorspelling van een omzetgroei van meer dan 1 procent voor het hele jaar 2012'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-12T10:56:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.