Ordina werft honderden ICT'ers in 2013

Ordina

Ict-dienstverlener Ordina zet voor 2013 in op een substantiële groei van het personeelsbestand. Een exact aantal wil het bedrijf niet noemen, maar wel dat het om honderden nieuwe medewerkers gaat. Deze zijn nodig om het personeelsverloop op te vangen, maar daar bovenop wil Ordina ook groeien. Het bedrijf zoekt vooral ict-professionals op het gebied van mobile, security, business intelligence, testing, Oracle en SAP. Op het gebied van consulting worden ook nieuwe mensen gezocht, maar dit zijn er minder dan honderd.

Ordina zoekt de mensen niet in een losstaande actie, al wordt deze wervingscampagne wel met een actie gestart. Aan de gevel van het hoofdkantoor van Ordina in Nieuwegein is een knaloranje doek van 16 bij 26 meter gehangen waarop slimme ict'ers wordt gevraagd om de overstap naar de dienstverlener te maken. Volgens hr-directeur Wouter van Essenberg past de werving in de strategie van Ordina. 'Hierin is vastgelegd dat we weer terug willen naar groei. Voordat we dat kunnen realiseren, moesten we eerst het vertrouwen van onze klanten terugwinnen. Daarnaast moest eerst de winstgevendheid verbeterd worden. Nu dit gerealiseerd is, willen we in 2013 weer groeien.'

Toekomst positief

Bij Ordina werken nu ongeveer drieduizend mensen. Om alleen al het verloop op te kunnen vangen, zijn honderden nieuwe mensen nodig. Toch kijkt de dienstverlener verder en wordt er ook ingezet op groei van het totale personeelsbestand. 'Ik kan hierbij geen indicatie geven om hoeveel groei het gaat', vervolgt Van Essenberg, 'maar het aantal ligt in lijn met de omvang van onze divisies. Het is nog steeds een moeilijke markt en we moeten er hard aan gaan trekken, maar we zien de toekomst positief tegemoet.'

De nieuw te vinden mensen zijn niet echt nodig voor een specifiek project. Wel wordt er een behoorlijk aantal mensen gezocht voor de nieuwe businessunits Mobile en Security. Ordina is momenteel bezig deze units op te tuigen. Ook breidt de dienstverlener zijn testing-werkzaamheden uit en zijn extra mensen nodig voor verschillende nieuwe beheeropdrachten. Van Essenberg: 'We winnen weer meer business en dat is intern ook te merken. Er is meer plezier in het bedrijf en met die positieve energie hopen we mensen voor ons te winnen.'

Eigen trainers

Met een open, nuchtere en persoonlijke cultuur wil Ordina zich onderscheiden van de markt. Maar alleen daarmee win je het niet van de concurrentie, moet ook Van Essenberg beamen. 'Wij bieden onze mensen ook ruimte voor eigen initiatief. Zo merken we dat onze eigen mensen graag hun kennis willen delen met collega’s. Die mensen hebben wij getraind in didactische vaardigheden zodat zij vakinhoudelijke trainingen kunnen geven aan de anderen. Daarmee creëren we betrokkenheid, en het is nog goedkoper ook.'

Ordina - Slimme ICT'ers stappen nu over

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoop van harte dat het bedrijf snel weer HET bedrijf wordt waar ik jaren met plezier voor heb gewerkt!

Dan hoop ik dat ze de oudere werknemers die ze er uit gegooid hebben weer terugnemen en ze een opleidingstraject aanbieden...

volgens de kwartaalcijfers is het totale personeelsbestand de laatste 12 maanden met 200 afgenomen. Dus lijkt erop dat men oudere en dure werknemers inruilt voor jong en goedkoop. Alleen jammer dat de klanten dit niet altijd pikken.

@corne, waarschijnlijk worden het toch jongere werknemers die het gewenste opleidingstraject al gehad hebben.

Alleen jammer dat die jongere werknemers nog geen ervaring hebben; kip of het ei probleem

Ik vind het heel moedig van Ordina en ik prijs het beleid.

@itk_08027 wat is dat nou weer voor onbenullige opmerking: ze schreeuwen toch niet van de daken dat ze schoolverlaters gaan aannemen, waar overigens ook niets mis mee is: ook die moeten werkervaring opdoen.

Ik zie zelf dat jongere werknemers gemakkelijker kunnen schakelen tussen opdrachten en dus breder inzetbaar zijn. Ik wil niet zeggen dat zij gemotiveerder zijn dan oudere werknemers, maar dat geklaag over oudere werknemers omscholen etc....daar hebben we nu wel genoeg over gehoord....Ga toch niet bij de pakken neerzitten. Ben je ergens ontevreden over: doe er dan wat aan! Assertiviteit noemen ze dat!

@jongewerknemer
Een oudere werknemer die omgeschoold moet worden, heeft net zo weinig relevante ervaring als zijn veel 'goedkopere' colega.
Een oudere werknemer die zelf zijn rotzooi bijhoudt, blijft jaren vooruit lopen op zijn jongere colega.

Ben eigenlijk benieuwd waarom Ordina mensen zoekt, terwijl de rest nog steeds mensen op straat zet.

Ordina zoekt "slimme ICT'ers", er wordt dus nergens gesproken over leeftijden. Dus, ik vind de hele discussie van jong of oud niet relevant. Ordina zoekt mensen omdat er werk genoeg is in de ICT. Tevens is Ordina een volledig nederlands bedrijf, wat niet vanuit het buitenland door cijfers en statistieken wordt bestuurd en lokaal opereert. Dat straalt het ook uit en in een tijd van crisis is dat gezond ondernemersschap. Doorpakken!

Ze trekken medewerkers aan die na 9 maanden weer op straat worden gezet omdat er geen werk is. Ik kan zo weer aan de slag! Neem maar contact op!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-13T11:15:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.