Nederlandse ICT'ers IFS helpen Maersk met ERP

Het Deense offshorebedrijf Maersk heeft het erp-pakket IFS Applications geselecteerd voor de divisies Maersk Drilling en Maersk Supply Service. Hoewel deze onderdelen geen vestiging in Nederland hebben, zet de Zweedse softwareleverancier IFS een aantal Nederlandse consultants in om mee te helpen met de implementatie. Zij hebben expertise op het gebied van projectgestuurde bedrijfsprocessen met een focus op de maritieme sector en de olie- en gaswereld. Het gesloten contract heeft een waarde van 11,5 miljoen dollar.

De IFS-oplossing voor enterprise resource planning (erp) die Maersk inzet, omvat componenten voor financiële administratie, projectmanagement, voorraadketenbeheer en onderhoud. Het softwarepakket vervangt meerderde deeloplossingen, waaronder SAP voor onderhoud, Coda voor financiën en een in huis ontwikkelde toepassing voor logistiek. Voor een deel van het implementatietraject wordt een onderaannemer uit India ingeschakeld. Voor dit ict-offshorewerk zijn Accenture India, Mahindra of Tata Consultancy Services nog in de race. 

Maersk koos IFS boven de andere mededingers SAP, Oracle en het in een eerder stadium afgevallen consortium IBM, Maximo en Microsoft. Het offshoreconcern verwacht dat het geïntegreerde systeem van IFS het best de groeistrategie van het bedrijf kan ondersteunen. 

Nederlandse expertise

Maersk Drilling en Maersk Supply Service zijn internationaal actief als dienstverleners op het gebied van offshore en olie- en gaswinning. De twee bedrijven implementeren IFS Applications als wereldwijde erp-oplossing voor het stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen en het verbeteren van de efficiëntie.

Hoewel Maersk geen vestigingen in Nederland heeft van deze business units - enkel van de divisie Terminals - zet IFS toch een aantal Nederlandse consultants in op het project. Volgens een woordvoerster heeft IFS Nederland in de offshore-industrie en de maritieme sector veel ervaring met dit soort erp-implementaties. De Nederlandse vestiging bedient klanten als Heerema Fabrication Group, Damen Shipyards Gorinchem, Visser & Smit Hanab, Smit Internationale, PON, Hertel en National Oilwell Varco.  

Maersk

Maersk Drilling en Maersk Supply Service zijn onderdelen van de A.P. Moller - Maersk Group. Deze wereldwijde organisatie telt 110.000 medewerkers en heeft vestigingen in 125 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. De groep is eigenaar van een van de grootste vloten ter wereld, met meer dan vijfhonderd containerschepen. Het bedrijf is daarnaast actief in energie, scheepsbouw en productie.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-20T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.