Beverwijk plaatst private cloud bij Evoswitch

Gemeente Beverwijk kiest voor zijn applicatiebeheer voor een zogenaamde private cloud bij datacenterdienstverlener Evoswitch. Het gaat hierbij om een colocatie-contract, waarbij de gemeente volledige controle over data, beveiliging en kwaliteit van de ict-infrastructuur behoudt.

De gemeente Beverwijk besloot bij de bouw van zijn nieuwe gemeentehuis tot outsourcing van het beheer van tweehonderd werkplekken en een groot gedeelte van de belangrijkste ict-applicaties naar het datacenter van Evoswitch in Haarlem. Na analyse van de eisen omtrent applicatiebeheer en de verwachte groei bleek een private cloud de beste oplossing, met name door de voordelen ten aanzien van beschikbaarheid en connectiviteit. Omwille van de beheersbaarheid behoudt de gemeente zelf de volledige controle over zijn server-farm.

De gemeente Beverwijk heeft gekozen voor Evoswitch op basis van de huidige instructies van de Nederlandse overheid op het gebied van duurzaam inkopen en de strenge eisen omtrent privacy van de burgers van Beverwijk. Het carrier-neutrale AMS1-datacenter van Evoswitch bleek geschikt vanwege de ligging, de strikte veiligheidsmaatregelen en de sterke focus op duurzaamheid. Het colocatie-contract met Evoswitch heeft een looptijd van drie jaar en houdt rekening met groeimogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-28T17:15:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.