Nederlands bedrijf huurt vooral online IT’er in

Nederlandse bedrijven huren hun it’ers vooral online in. 58 procent van de online freelancers die wordt ingehuurd door Nederlandse bedrijven bestaat uit it’ers. De it’ers worden gevolgd door freelancers uit de creatieve sector (21 procent), de operationele (16 procent) en marketingsector (3 procent). Dit blijkt uit cijfers van platform voor online werk Elance.

De online inhuur van it’ers heeft echter wel een keerzijde, want deze inhuur vindt vooral plaats in het buitenland. Nederlandse bedrijven huren meestal freelancers in uit Azië en Europa. De top drie landen waar de meeste online freelancers vandaan komen zijn India (23 procent), Oekraïne (18 procent) en de Filipijnen (13 procent).

Webprogrammeurs

Binnen de online inhuur van it’ers is er de meeste vraag naar webprogrammeurs. Php-specialisten zijn de meest populaire webprogrammeurs (23 procent) gevolgd door html- (12 procent), css- en MySQL-specialisten (beide 10 procent) en Wordpress-bouwers (8 procent). Uit het Global Freelance Talent Report van Elance blijkt dat webprogrammeurs met ruim 50 procent ook in 2013 weer het meest gevraagd worden voor it-klussen. Binnen de it-sector worden zij met 45 procent op de voet gevolgd door programmeurs voor mobiele sites, webdesigners (41 procent) en grafisch vormgevers (34 procent).

‘In Nederland zien we ten opzichte van 2011 een enorme toename van het aantal bedrijven dat online op zoek gaat naar mensen die hun it-project willen uitvoeren’, zegt Kjetil Olsen, vice president Europe bij Elance. ‘De werkeloosheid in Nederland is relatief laag, daarom is het snel vinden van goede it-freelancers een tijdrovende en dure klus. Het snel kunnen inhuren van online freelancers bespaart bedrijven veel tijd. Ook zijn de kosten vaak lager doordat ze freelancers uit andere regio’s in de wereld kunnen inhuren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh, de titel moet dus zijn:
Nederlands bedrijf huurt online vooral IT’er in

Nee, dan snap ik het artikel beter. ;-)

Als ik dit zo lees is de titel nogal misleidend. Het suggereert dat in Nederland IT'ers vooral online worden ingehuurd. Dat lijkt me, zeker in de Nederlandse markt nog niet erg waarschijnlijk.

Het rapport gaat echter over personeel dat online wordt ingehuurd . . daarvan is het grootste deel IT'er. Dat lijkt me dan wel weer logisch.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-03T11:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.